Spring til indhold

Globaliseringskonference i København

Under overskriften 'Making globalisation work for all' afholder Udenrigsministeriet og Dansk Erhverv en stor konference om globalisering i Børssalen i København d. 27. april 2017. Formålet med konferencen er at bidrage til den igangværende debat i Europa om effekterne ved globalisering ved at kombinere ekspertanalyser med synspunkter fra politikere i Danmark, EU, WTO og OECD.

Konferencen skaber rammerne for deling af viden og diskussion ved at zoome ind på forskellige aspekter og effekter af globaliseringsfænomenet:

Hvordan har globalisering gavnet et EU-medlemsland som Danmark og den danske befolkning indtil nu? Hvordan har globalisering påvirket Europa overordnet set?

Hvem er vinderne og hvem er taberne i globaliseringens tidsalder? Hvordan kan Danmark og EU udnytte alle potentielle fordele ved globalisering til fulde og undgå faldgruber – her og nu og i fremtiden? Og hvordan sikre vi os, at ingen efterlades tilbage i en global økonomi med åbne markeder og store teknologiske fremskridt?

Dette er nogle af de spørgsmål, konferencens tre sessioner vil adressere.

Blandt oplægsholdere vil være:
• Angel Guerria, Generalsekretær for OECD
• Cecilia Malmström, EU’s handelskommissær
• Anders Samuelsen, Udenrigsminister
• Kristian Jensen, Finansminister
• Simon Emil Ammitzbøll, Økonomi – og indenrigsminister
• Robert Koopman, Cheføkonom hos WTO
Ydermere vil et stærkt line-up af ledere fra store danske virksomheder med betydelig international handel også deltage i debatten.

Moderator: Thomas Bernt Henriksen, debatredaktør og økonomisk kommentator, Børsen og Bo Lidegaard, Journalist, Politiken

 

Tilmelding til konferencen og yderligere information >

Background paper

Download programme here: Globalisation Conference 27 april

 

Download background paper: Making Globalisation Work For All