Spring til indhold

Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand 2015

2 ud af 3 danskere bakker op om udviklingsbistanden, viser den seneste rapport om danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand.

Næsten 2 ud af 3 danskere bakker op om dansk udviklingsbistand. Nærmere bestemt 63 procent. Det fremgår af den seneste Wilke-undersøgelse, foretaget for Udenrigsministeriet, om danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistanden.

  

Målingen er baseret på interviews foretaget i løbet af 2015 og viser en stigning på to procentpoint i opbakningen i forhold til 2014. Dengang tilkendegav 61 procent af danskerne, at de bakkede op om dansk udviklingsbistand. Tendensen har dog over de seneste 10 år været, at opbakningen er faldet fra et niveau omkring de 70 procent.

  

Wilke-undersøgelsen viser også, at mange danskere kender meget lidt til de store fremskridt, der er sket i udviklingslandene de seneste 25 år. 40 procent af danskerne tror, at der i dag er flere fattige mennesker i verden end tidligere.

 

Til grund for Wilke-undersøgelsen er der i løbet af 2015 fortaget 3619 interviews. Resultaterne præsenteres i rapporten: Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand og forholdene i udviklingslandene.

 
Læs rapporten: Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand 2015

 

Danida


Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

Tlf. +45 33 92 00 00
um@um.dk