Spring til indhold

Radio Congo: Falsk varebetegnelse?

28.10.2016  10:14

 

Af: Birte H. Christensen, cand. ling. merc., oversætter af Radio Congo

Øjvind Kyrø har anmeldt bogen Radio Congo i UDVIKLING nr. 5. Det er en lidt underlig anmeldelse – den begynder med 'Falsk varebetegnelse', derefter 'fremragende', og endelig et referat af det længste kapitel i Kyrøs egen bog 'Congo: Farezone 5'. Kun to små afsnit handler om selve bogen. Anmelderen mener den præsenteres som en 'feel good-udgivelse', med en undertitel og bagsidetekst der taler om håb selv om bogens indhold ikke berettiger det.

Feel good-udgivelse – det er et ret nedladende udtryk der signalerer dejlige rejseoplevelser i eksotiske lande. Men bogen fokuserer på de mennesker forfatteren møder på sin rejse, og som er der fordi de bor der. Der skal meget til at slå dem ud, de indretter sig så godt som muligt i det der er blevet deres dagligdag, med folkeoplysningsaktiviteter (herunder radiojournalistik), tuskhandel, iværksætteri osv.

Så hvem der end har fået ideen, synes jeg absolut det er berettiget at undertitlen sidestiller 'signaler om håb' med 'Afrikas mest dødbringende krig'.Danida


Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

Tlf. +45 33 92 00 00
um@um.dk

Seneste nyt

    Se alle