Spring til indhold

Sektorer

Information om Eksportrådets satsningsområder, hvor udenrigsministeren ser særlige muligheder for danske virksomheder at sikre fremtidig eksportsucces og vise vejen mod global, bæredygtig vækst.

 • um
  Vand-, miljø- og energiteknologi er danske spidskompetencer på det globale marked. På verdensplan findes der en stigende efterspørgsel på grønne løsninger, og Danmark er i førertrøjen med udviklingen og leveringen af disse løsninger. Tilsammen beskæftiger sektoren omkring 100.000 personer og tæller flere end 700 virksomheder.
 • um
  Landbruget og fødevaresektoren er traditionelt et af Danmarks største eksporterhverv med en samlet eksport på over 100 mia. kr.
 • um

  Sundhedsindustrien i Danmark er en yderst innovativ sektor. Der blev eksporteret lægemidler og medicoudstyr for ca. over 100 mia. kr. i 2015, som svarede til mere end 16% af den samlede danske vareeksport i 2015. En fordobling siden 2009. Dette gør sundhedsindustrien til en vigtig drivkraft for dansk økonomi.

 • um
  Den danske IKT- og elektronik sektor omsatte samlet for 208,7 mia. DKK i 2015, en stigning på 5,7% i forhold til 2014. IKT-Teamet er til for at udnytte de voksende muligheder for danske IKT-virksomheder på det globale marked.
Eksportrådet - The Trade Council

Udenrigsministeriet
Eksportrådet
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Hotline: 33 92 05 00
eksportraadet@um.dk


Ofte stillede spørgsmål
til Eksportrådet