Spring til indhold

Sektorer

Information om Eksportrådets satsningsområder, hvor udenrigsministeren ser særlige muligheder for danske virksomheder at sikre fremtidig eksportsucces og vise vejen mod global, bæredygtig vækst.

 • Today, more than half of the world’s population lives in urban areas, and is expected to grow rapidly. This puts increasing pressure on cities’ ability to provide core amenities and liveability for their citizens. The Trade Council wants to turn urbanisation into tangible export opportunities for Danish companies.

 • um
  Vand-, miljø- og energiteknologi er danske spidskompetencer på det globale marked. På verdensplan findes der en stigende efterspørgsel på grønne løsninger, og Danmark er i førertrøjen med udviklingen og leveringen af disse løsninger. Tilsammen beskæftiger sektoren omkring 100.000 personer og tæller flere end 700 virksomheder.
 • um
  Landbruget og fødevaresektoren er traditionelt et af Danmarks største eksporterhverv med en samlet eksport på over 100 mia. kr.
 • um

  Sundhedsindustrien i Danmark er en yderst innovativ sektor. Der blev eksporteret lægemidler og medicoudstyr for ca. over 100 mia. kr. i 2015, som svarede til mere end 16% af den samlede danske vareeksport i 2015. En fordobling siden 2009. Dette gør sundhedsindustrien til en vigtig drivkraft for dansk økonomi.

 • um
  Den danske IKT- og elektronik sektor omsatte samlet for 208,7 mia. DKK i 2015, en stigning på 5,7% i forhold til 2014. TECH-Teamet er til for at udnytte de voksende muligheder for danske IKT-virksomheder på det globale marked.
Eksportrådet - The Trade Council

Udenrigsministeriet
Eksportrådet
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Tlf: +45 33 92 05 00
eksportraadet@um.dk

Ofte stillede spørgsmål
til Eksportrådet