Spring til indhold

Mode og Tekstil

Den danske mode- og tekstilindustri omsætter for mere end 40 milliarder kroner årligt. Mere end 60 % af omsætningen kommer fra eksporten.

Modeugen er en af de største internationale begivenheder i København set hen over året, og det understreger modebranchens position som en af Danmarks største eksporterhverv. Branchen beskæftiger ca. 10.000 fuldtidsansatte i Danmark.

Tal for hele 2014 viser, at modeeksporten gik 9 % frem i forhold til 2013. Det er især salget til Tyskland, der har trukket fremgangen. Denne fremgang for modeeksporten er endvidere fastholdt i første halvdel af 2015.

Danske modevirksomheder tilbyder et godt og individuelt design til overkommelige priser, hvor mange forbrugere – selv i krisetider – kan være med. Potentialet er derfor fortsat stort for at sælge mere mode til udlandet.

De vigtigste eksportmarkeder inden for mode er stadig de nordeuropæiske markeder. Kunder, agenter og distributører fra Tyskland, Sverige, Holland, Norge, Storbritannien og Finland sikrer denne position. Det handler ikke kun om at etablere sig på nye vækstmarkeder, men også om at fastholde og udbygge eksisterende markeder.  

Om Eksportrådets sektorfaglige indsats

Eksportrådet har inden for de seneste år prioriteret de kreative industrier som sektor med 25 sektorspecialiserede rådgivere placeret på udvalgte markeder i Europa, Rusland, Japan, Australien, Kina og Nordamerika. De sektorspecialiserede rådgivere tilbyder en bred vifte af rådgivningsydelser fra markedsanalyser, distributør- og agentsøgninger, eksportfremstød til etablering på nye markeder.
Til modeugen vil modevirksomhederne kunne tage en snak med sektorrådgivere fra Eksportrådet, som er til stede på messerne i København to gange om året.

Bl.a. arrangerer Eksportrådet via handelsafdelingerne rundt omkring i verden, at en række udenlandske indkøbere løbende er til stede i København under modeugerne for at vurdere en række danske brands.

Eksportrådet - The Trade Council

Udenrigsministeriet
Eksportrådet
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Hotline: 33 92 05 00
eksportraadet@um.dk


Ofte stillede spørgsmål
til Eksportrådet