Spring til indhold

MENA-regionen: Store muligheder for Dansk eksport

Eksportrådet afholder MENA Summit den 6. marts i København, og du er inviteret. Her vil der være mulighed for at høre oplæg fra ambassadørerne samt netværke og diskutere eksportmuligheder en-til-en med vores 21 eksportrådgivere.

Saudi Arabien: Vedvarende energi er et hit
Saudi Arabiens økonomi er den største i MENA-regionen. De mange udfordringer med henblik på olie og gas-sektoren har åbnet op for nytænkning og muligheder inden for vedvarende energi, hvilket gør denne sektor til en af de største sektorer i landet. Derudover er militær, sundhed, uddannelse, infrastruktur, fødevarer og landbrug også store sektorer i Saudi Arabien. Der er et stort, uudnyttet potentiale inden for disse sektorer, hvilket åbner op for muligheder for små og mellemstore danske virksomheder.

Egypten: Markedet i hastig udvikling
Egypten er placeret strategisk godt i forhold til handel og rummer et stort og forskelligartet marked. Den egyptiske regering opfordrer og arbejder fortsat på at tiltrække investeringer og internationale investorer. Det egyptiske marked er i hastig udvikling, og det er særligt inden for fødevarer, landbrug, vedvarende energi, petro-kemikaler, sundhedssektoren og den voksende ICT-sektor at mulighederne findes for danske virksomheder.

Iran: Hurtigst voksende økonomi
Det er estimeret, at Iran kommer til at være en af de hurtigst voksende økonomier inden for de næste fem år i kølvandet på bortskaffelsen af sanktionerne. Det er særligt inden for infrastruktur, sundhed, landbrug og fødevarer, detailhandel, luftfart og vand, at handlen i øjeblikket rykker. Samtidig udtrykker den iranske regering, at de er interesserede i at indgå aftaler med andre lande og virksomheder, og det er derfor oplagt for danske virksomheder at kigge nærmere på markedet.

Marokko: Høj vækst i BNP
I løbet af de sidste ti år har Marokko oplevet en vækstrate på omkring 4.5 %, og det er særligt landbrug, turisme og tekstilindustrien, der har bidraget til denne BNP-vækst. Landet har en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, hvorfor særligt virksomheder der arbejder med vedvarende energi kan øjne muligheder i det nordafrikanske land. Derudover er landet også ivrige efter at investere i energibesparende teknologier, og landet har sat ambitiøse mål inden for vand- og fiskerisektorerne.

Libanon: Fokus på antikorruption
Libanon har et af de mest liberale investeringsklimaer i Mellemøsten og er geografisk godt placeret i forhold til handel. Landet er ydermere kendt for deres unge, veluddannede og flersprogede arbejdsstyrke. De største sektorer er indenfor bankvæsnet, landbrug og turisme, men der fokuseres også på mode, sundhed, fødevarer, energi og olie/gas. Derudover er det værd at nævne, at Libanon i de seneste år har tilvejebragt en hel del anti-korruptionstiltag og har sågar udnævnt en anti-korruptionsminister.

UAE: Kæmpe boom i flere sektorer
Sidst med ikke mindst har vi De Forenede Arabiske Emirater, som har gennemgået en forvandling af de helt store og som resultat deraf er en af de største økonomier i Mellemøsten. Derfor oplever landet et kæmpe boom fordelt over en masse sektorer – heriblandt luftfart, sundhed, vand, grøn energi og ICT. Derudover er der i øjeblikket også store muligheder for lokale investeringer i danske virksomheder.

Læs hvordan du tilmelder dig her

Hvis du vil vide mere

Danske Generalkonsulat, Dubai
Sarah Bo Hansen
+971 50 211 9580
saboha@um.dk

Eksportrådet - The Trade Council

Udenrigsministeriet
Eksportrådet
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Tlf: +45 33 92 05 00
eksportraadet@um.dk

Ofte stillede spørgsmål
til Eksportrådet

Join our LinkedIn Community here, and reach out directly to the Trade Council here urbansolutions@um.dk