Spring til indhold

Danmark åbner nyt Generalkonsulat i Houston, Texas

27.11.2017  09:44
Danske virksomheder får næste år nye styrkede muligheder for at gøre en god handel i USA, der er Danmarks tredjestørste eksportmarked og det største uden for Europa.

Danmark åbner i 2018 et nyt generalkonsulat i Houston, Texas, verdens 10. største økonomi med 28 millioner mennesker. Den nye generalkonsul i Houston bliver Jacob Vind, som kommer fra en stilling som Head of Water Technology Alliance under Eksportrådet i Nordamerika. Eksportrådet er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport og investering.
- Med det nye generalkonsulat i Houston ønsker vi at gøre en konkret forskel for danske virksomheder som ønsker at eksportere til regionen. Væksten i Houston og Texas er markant, og der er enorme muligheder for danske virksomheder, siger den nyudnævnte generalkonsul, Jacob Vind.
 
Og der er noget om snakken. Eksportpotentialet for danske virksomheder i Houston og regionen er åbenlyst til stede, og i øjeblikket er generalkonsulen i gang med at kortlægge de brancher, hvor efterspørgslen er størst og hvor Danmark har de rette danske styrkepositioner.
- Det er en høj prioritet for os at komme helt tæt på markedet, og vi vil ansætte specialiserede medarbejdere til at drive dansk eksport inden for udvalgte sektorer. Vi tager derfor gerne en snak med danske virksomheder og aktører om, hvordan vi i fælleskab kan styrke eksporten til Texas og omkringliggende regioner, siger Jacob Vind, Danmarks nye generalkonsul.
 
FAKTA:
•         VIND: Texas er USA's største vindstat, og man siger populært, at vind er for Texas, hvad vin er for Napa Valley i Californien. Her blæser det også om dagen, og det skaber ideelle forhold for vindmølleejere, der også kan drage fordel af et veludbygget transmissionsnet.
•         VAND: Texas skal investere mere end 400 milliarder kroner i vandinfrastruktur over de næste 50 år. Dertil kommer massive investeringer i kølvandet på Orkanen Harvey der forårsagede massive oversvømmelser.
•         MARITIMT: Houston er USA’s travleste havn når det gælder udenlandsk fragt. Houston er en central hub for maritime og offshore virksomheder og rummer store muligheder for levering af udstyr til offshore industrien, retrofit og reparationer.
•         OLIE & GAS: Houston er kendt som verdens Olie & Gas hovedstad med over 5000 aktive energiselskaber. Efter et dyk har olieprisen stabiliseret sig og Houston stedet at være lige nu. Kvalitet & tillid er i fokus, og Danmark har et godt navn. Offshore er desuden interessant da Mexicos monopol i golfen er ovre efter 70 år.
•         AFFALD/BIOGAS: Waste Management som er USA største affaldsselskab har hovedsæde i Houston med 14.000 ansatte og en årlig omsætning på 13 milliarder dollars.
•         IT: Austin er et hastigt voksende epicenter inden for it-området, og Generalkonsulatet vil bruge Danmarks tilstedeværelse i Silicon Valley og vores nye tech-ambassadør til også at udnytte mulighederne i tech-miljøet omkring Austin.
•         SUNDHED/BIO-TECH. Verdens største Medical Center ligger i Houston med mere end 100.000 ansatte og massive investeringer. Der er i en række veletablerede samarbejder mellem danske og texanske sundhedsinstitutioner og universiteter.
 
For interview med generalkonsul Jacob Vind kontakt:
Head of Press, Embassy of Denmark in USA, Rasmus Strøyer: rasmch@um.dk eller +1 (202) 714-0242