Spring til indhold

Dansk lyd skal styrkes i Kina

27.09.2011  08:53

Lydteknologi er et marked i vækst i Kina. Derfor har Innovationscentret i Shanghai lanceret et innovationsprogram, der skal styrke den danske position på området. Det knap to år gamle program hedder ’Sound Technology 2.0’ og er blevet til i samarbejde med innovationsnetværket Dansk Netværk for Lydteknologi. Der har været delegationsbesøg til både Kina og Danmark under initiativet, og allerede nu er flere ordrer og samarbejdsaftaler på plads.


Et knap to år gammelt initiativ har til formål at styrke samarbejdet mellem kinesisk og dansk lydteknologi. Under initiativet afholdes delegationsbesøg med firmaer og forskere til både Danmark og Kina. Billedet viser et besøg i et lyddødt kammer hos Chinese Academy of Sciences fra 2010.
Foto: Generalkonsulatet i Shanghai

Næste skridt er ’Sino-Danish Acoustics and Sound Technology Forum’, som afholdes for første gang i Guangzhou fra den 25. til den 29. September 2011.  Her mødes en delegation af forskere fra Aalborg Universitet og DTU for at dele perspektiver på forskning og udvikling inden for lydteknologi med kinesiske forskere. Målet med forummet er at fremme samarbejdet mellem kinesiske og danske virksomheder i form af ordrer til danske virksomheder og kinesiske investeringer i Danmark. Samtidig håber arrangørerne at skabe grobund for fælles forsknings- og uddannelsesprogrammer på området.

Der er fra kinesisk side afsat over 550 millioner kroner til projektet, der skal løbe over de næste 5 år. Næste forum afholdes i slutningen året eller i starten af 2012. Projektet favner bredt og er en mulighed for danske virksomheder inden for akustik og lyd.

For yderligere information, kontakt venligst:
Innovationscentret i Shanghai
Rasmus Duong-Grunnet
Tlf.: (+86) 139 1602 7784
E-mail: rasduo@um.dk