Spring til indhold

Manu Sareen på Roskilde Festivalen

02.07.2012  11:43
Kom og hør ministeren for nordisk samarbejde, Manu Sareen, i Dream City (Local Hall) 3. juli 2012 kl. 13.30-14.30 på Roskilde Festival.

Kom og hør hvorfor ministeren for nordisk samarbejde, Manu Sareen, laver kick off allerede nu til Standpunkt-kampagnen på næste års Roskilde Festival med temaet: DEMOKRATI – ÅBENHED – GLOBALISERING.

Det handler om fremtidsdrømme frem til 2030, men publikum skal lave valgplakater allerede nu for at nå drømmenes mål. Og Manu Sareen sætter Roskilde-billetter til næste år på spil.

I en livedebat kommer vi tæt på ministeren, hans håb og drømme (det foregår jo i Dream City!). Vi kommer også til at tale om konkrete konkrete handlinger de kommende år for at nå målene. Det handler om fremtidsvisioner helt til 2030 – ikke om dagligdags politik og intriger.

Til at hjælpe ham er der ud over publikum på Roskilde Festivalen også undervejs videolink til den svenske samarbejdsminister Ewa Björling fra det svenske, politiske folkemøde i Almedalen – samt ikke mindst en helt ny ung rådgivergruppe til ministeren i Framtidspanelet med unge fra mediegymnasierne i Malmø og Ørestad samt fra Roskilde Katedralskole. De unge indgår i et projekt med både Øresundskomiteen og Roskilde festivalen som partnere.

Både de unge og ministerens mål er et mere fælles uddannelsessystem, og et åbent og mere mangfoldigt Norden. Scenen på Roskilde Festivalen er rammen for første møde med de nye rådgivere, og møderne som skal gentage sig fire gange det kommende år inden begge parter optræder på Roskilde Festivalen igen – og forhåbentlig kan præsentere resultater, som indgår i næste års standpunkt-tema på Roskilde Festivalen: DEMOKRATI – ÅBENHED – GLOBALISERING.

Manu Sareen glæder sig til at høre de unges syn på fremtiden:

”Jeg ser frem til at modtage friske inputs fra de unge om blandt andet fremtidens uddannelsessystem.  Selv tror jeg, at vi i 2030 vil have et nordisk uddannelsessystem i Øresundsregionen, der arbejder tættere sammen. De nordiske lande har brug for en veluddannede folk for at kunne konkurrere globalt,” siger Manu Sareen.

Inden Manu Sareen går på scenen har festivaldeltagere lavet deres egne bud på, hvordan valgplakater skal se ud i 2012 for at nå deres drømmes mål i 2030. Manu Sareen sætter sammen med sin svenske kollega et par billetter til Roskilde Festivalen 2013 på spil til vinderplakaten.