Spring til indhold

Ny handlingsplan for politiksammenhæng for global udvikling

16.06.2014  11:41
Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har i dag lanceret Danmarks nye handlingsplan for politiksammenhæng for global udvikling.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen har i dag lanceret Danmarks nye handlingsplan for politiksammenhæng for global udvikling. Det skete på et offentligt debatmøde med blandt andre Stine Bosse, Søren Gade, civilsamfundet og forskningsverdenen.

""

Formålet med den nye handlingsplan er at fremme et positivt samspil mellem politikker til gavn for global vækst og udvikling. Samtidig handler det om at se på eventuelle negative konsekvenser, som andre politikker kan have for udviklingslandene og bæredygtig udvikling. Med andre ord handler det om at fremme en fælles dagsorden på tværs af politikområder til gavn og fremgang for verdens fattige.

Handel og ikke mindst adgang til de globale markeder har afgørende betydning for udviklingslandenes muligheder for at komme ud af fattigdom, skabe arbejdspladser og vækst. Derfor er handel ét ud af flere fokusområder i Danmarks nye handlingsplan for sammenhængende politikker for global udvikling, og det vil være emnet for lanceringsdebatten.

I dagens panel, der diskuterede muligheder og udfordringer for udviklingslandene i forhold til handel, sad Mogens Jensen, Stine Bosse, bestyrelsesformand for Børnefonden og FN advocate for MDG-målene, Søren Gade, administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer, Nils Brøgger Jacobsen, tidligere formand for Concord Danmark og politikchef i Mellemfolkelig Samvirke samt Jens Ladefoged Mortensen, lektor på Statskundskab på Københavns Universitet.