Spring til indhold

Australien

Vi anbefaler, at du kontakter Australiens ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Australien har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse.

 • Visse typer visum kan du søge online; bl.a. til turist- og forretningsbesøg. Du bør tage et print af den e-mail, som indeholder oplysninger om det udstedte visum, med på rejsen. Bemærk at dit visum er knyttet til det pasnummer, du har oplyst ifm. ansøgningen.
 • Transit uden visum er muligt under visse betingelser.
 • Forlængede danske pas anerkendes til indrejse og udrejse.
 • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes til indrejse og udrejse. Det er dog et krav, at passet er knyttet til et visum i det australske visumsystem. Derfor skal du kontakte de australske myndigheder, hvis du har fået udstedt et nødpas under opholdet.
 • EU-nødpas anerkendes til indrejse og udrejse efter samme regler som for danske nødpas.
 • Pas skal være gyldige under opholdet i Australien. Luftfartsselskaber og lande, som du måtte passere i transit på vejen til eller fra Australien, kan have andre krav, fx at passet er gyldigt 6 måneder ud over transitopholdet.
  Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Australiens ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.
  I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.
  Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Redigeret: 06-06-2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du kontakte ambassaden for det land du skal besøge, for at høre, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig.

 

Vi tilstræber, at oplysningerne her på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter landets ambassade/konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.