Spring til indhold

Australien

De australske myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet. 

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Du kan eventuelt kontakte landets ambassade for at få bekræftet nedenstående.

  • Visse typer visum kan du søge online; bl.a. til turist- og forretningsbesøg. Du bør tage et print af den e-mail, som indeholder oplysninger om det udstedte visum, med på rejsen. Bemærk at dit visum er knyttet til det pasnummer, du har oplyst ifm. ansøgningen.
  • Transit uden visum er muligt under visse betingelser.
  • Forlængede danske pas anerkendes til indrejse og udrejse.
  • Danske provisoriske pas (nødpas) anerkendes til indrejse og udrejse. Det er dog et krav, at passet er knyttet til et visum i det australske visumsystem. Derfor skal man kontakte de australske myndigheder, hvis man har fået udstedt et nødpas under opholdet.
  • EU-nødpas anerkendes til indrejse og udrejse efter samme regler som for danske nødpas.
  • Pas skal være gyldige under opholdet i Australien. Luftfartsselskaber og lande, som man måtte passere i transit på vejen til eller fra Australien, kan have andre krav, fx at passet er gyldigt 6 måneder ud over transit-opholdet.
    Personer med flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Europe Service Centre i London angående deres indrejse til Australien.

Udenrigsministeriet bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

Redigeret: 06-06-2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder først og fremmest for korte besøg, hvor formålet er turisme. Hvis du har andre formål med at besøge et land, skal du undersøge, om der så er andre regler for visum. Andre formål kan fx være forretningsbesøg, studier, journalistisk arbejde, frivilligt arbejde, praktikophold og andet arbejde.

 

Vi tilstræber, at oplysningerne her på siden er opdaterede, så de er korrekte og dækkende. Vi kan ikke holdes ansvarlig for indholdet af oplysningerne.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Derfor anbefaler vi, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.