Spring til indhold

Etiopien

Vi anbefaler, at du kontakter Etiopiens ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler for ind- og udrejse er. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Etiopien har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Visum gælder maksimalt til ophold i 90 dage.
  • Du kan søge e-visum på www.evisa.gov.et, hvis du har fået e-visum, skal du udskrive bekræftelsen og tage den med på rejsen.
  • Du kan få visum ved ankomst, hvis du rejser ind gennem Bole international Airport i Addis Ababa.
  • Pas skal være gyldige i mindst 6 måneder på det tidspunkt du rejser ind.
  • Forlængede dansk pas anerkendes til både ind-og udrejse.
  • Provisorisk dansk pas (nødpas) anerkendes til udrejse. Udrejse med nødpas kræver et særligt udrejsestempel fra Etiopiens myndigheder.

Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Etiopiens ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Opdateret den 18. september 2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder først og fremmest for korte besøg, hvor formålet er turisme. Hvis du har andre formål med at besøge et land, skal du undersøge, om der så er andre regler for visum. Andre formål kan fx være forretningsbesøg, studier, journalistisk arbejde, frivilligt arbejde, praktikophold og andet arbejde.

 

Vi tilstræber, at oplysningerne her på siden er opdaterede, så de er korrekte og dækkende. Vi kan ikke holdes ansvarlig for indholdet af oplysningerne.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Derfor anbefaler vi, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.