Spring til indhold

Hviderusland

Vi anbefaler, at du kontakter Hvideruslands ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Hviderusland har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt (med nedenstående undtagelser). Du kan få visum ved ankomst, hvis du rejser ind via Minsk International Airport. Det kræver dog, at du søger gennem immigrationsmyndighederne nogle dage inden din ankomst.
  • Ophold uden visum er muligt i maksimalt 30 dage, hvis du rejser ind og ud via Minsk International AirportLængere ophold kræver visum.
  • Ophold uden visum i turistområdene "Brest" og "Augustowkanalen" er muligt i 10 dage. Det forudsætter, at du rejser ind via lufthavnen i Brest eller i Grodno, og at din rejse er arrangeret gennem anerkendte hviderussiske rejsebureauer.
  • Ophold uden visum er ikke muligt, hvis du ankommer med fly eller tog fra Rusland eller planlægger at rejse videre til en lufthavn i Rusland.
  • En rejsesygeforsikring er obligatorisk både ved visumpligtigt og visumfrit ophold. Reglerne om rejsesygeforsikring til Hviderusland er nærmere beskrevet på ambassadens hjemmeside.
  • Du skal registrere dig hos de lokale myndigheder, hvis du opholder dig i landet længere end 5 dage.
  • Dit pas skal være gyldigt mindst 90 dage ud over den dato, du forlader Hviderusland igen. Når du rejser ind, skal der være mindst 2 blanke sider i passet.
  • Forlængede danske pas anerkendes.      
  • Danske provisoriske pas anerkendes til udrejse til Danmark. Det kræver et stempel fra de lokale myndigheder.    
  • Vi har ikke modtaget oplysninger om hvorvidt EU-nødpas anerkendes. Du kan evt. spørge på Hvideruslands ambassade.

Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Hvideruslands ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Redigeret: 3. november 2018

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du kontakte ambassaden for det land du skal besøge, for at høre, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig.

 

Vi tilstræber, at oplysningerne her på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter landets ambassade/konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.