Spring til indhold

Libanon

Vi anbefaler, at du kontakter Libanons ambassade og spørger, hvad de aktuelle regler for ind- og udrejse er. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Libanon har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Du skal have visum.
  • Visum til 1 måneds ophold med mulighed for at få det forlænget kan du søge ved indrejse (se dog nedenfor om palæstinensisk afstamning).
  • Pas skal være gyldige i 1 måned ud over opholdet.
  • Danske nødpas (provisoriske pas) kan bruges til ind- og udrejse. Hvis du ikke er rejst ind på samme pas, skal du søge udrejsevisum i Libanon, før du kan rejse ud.
  • Forlængede danske pas kan bruges til ind- og udrejse.
  • EU-nødpas anerkendes ikke.
  • Tidligere besøg i Israel vil gøre indrejse i Libanon vanskelig eller umulig. Se mere på hjemmesiden for Danmarks ambassade i Beirut.

Er du dansk statsborger født i Israel og ikke af palæstinensisk afstamning, skal du have en særlig godkendelse for at rejse ind i Libanon. Når du ankommer, vil myndighederne i lufthavnen kontakte General Security, som træffer afgørelse om din indrejse.

Har du eller din familie rødder i Mellemøsten, anbefaler vi, at du tager dokumentation for dit familieskab med på rejsen. Det gør vi, fordi der er risiko for forveksling af navne og deraf følgende tilbageholdelse, når du vil rejse ind i Libanon.

Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte den libanesiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

Det er dit ansvar at overholde gældende ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Redigeret den 18. september 2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder først og fremmest for korte besøg, hvor formålet er turisme. Hvis du har andre formål med at besøge et land, skal du undersøge, om der så er andre regler for visum. Andre formål kan fx være forretningsbesøg, studier, journalistisk arbejde, frivilligt arbejde, praktikophold og andet arbejde.

 

Vi tilstræber, at oplysningerne her på siden er opdaterede, så de er korrekte og dækkende. Vi kan ikke holdes ansvarlig for indholdet af oplysningerne.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Derfor anbefaler vi, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.