Spring til indhold

Mexico

Mexicos myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet.

Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Du kan eventuelt kontakte Mexicos ambassade for at få bekræftet nedenstående.

  • Visumfrit ophold i maksimalt 180 dage for turister.
  • Du skal udfylde en indrejseformular (FMM) før din ankomst til Mexico. Det kan du gøre on-line eller du kan evt. få formularen på flyet eller i lufthavnen. Du skal bruge én del af formularen, når du rejser fra Mexico igen. Hvis du mister denne undervejs, skal du kontakte immigrationsmyndighederne i en lufthavn og søge nyt; det koster ca. 500 MXN. 
  • Passet skal være gyldigt under hele opholdet (+6 måneder for nødpas).
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse.
  • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes til ind- og udrejse; der er krav om gyldighed på minimum 6 måneder ud over opholdet. Hvis du har fået passet i Mexico som erstatning for et mistet pas, skal du vise en politirapport, når du forlader landet.
  • EU-nødpas anerkendes efter samme regler som for danske nødpas.
  • Du skal ifm. indrejsen kunne vise billet til udrejsen.
  • Mindreårige (under 18), der ikke rejser sammen med begge forældre, bør medbringe skriftligt samtykke, fra de(n) der har forældremyndigheden, og dokumentation for en evt. voksen ledsagers relation til den mindreårige. Det kan også være aktuelt, hvis den mindreårige og de(n) ledsagende voksne ikke har samme efternavn. Dokumentationen kan fx være fødselsattest, skilsmisseerklæring, dokumentation for værgemål, adoptionserklæring eller lignende. Dokumentet bør være på engelsk eller oversat. Kontakt Mexicos ambassade for at høre nærmere om eventuelle krav til legalisering af de forskellige dokumenter.
 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du kontakte ambassaden for det land du skal besøge, for at høre, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig.

 

Vi tilstræber, at oplysningerne her på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter landets ambassade/konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.