Spring til indhold

Rusland

Vi anbefaler, at du kontakter Ruslands ambassade i Danmark og spørger, hvad de aktuelle regler er for ind- og udrejse. Det er dit ansvar at overholde reglerne.

Myndighederne i Rusland har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse:

  • Visumpligt. Særligt for passagerer på krydstogtskibe: se den russiske ambassades hjemmeside
  • Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over datoen for din hjemrejse.

  • Passet skal have minimum 2 blanke sider.
  • Forlængede danske pas anerkendes til ind- og udrejse.   
  • Provisoriske danske pas anerkendes kun til udrejse.
  • EU-nødpas anerkendes ikke.
  • Transitvisum er nødvendigt i visse tilfælde. Den russiske ambassade i Danmark kan oplyse nærmere.
  • Du kan blive afvist ved grænsen fra Hviderusland til Rusland, hvis du ikke er russer eller hviderusser. Du bør overveje en anden rute, hvis du vil til Rusland.

Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du kontakte Ruslands ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

I Udenrigsministeriet tilstræber vi, at oplysningerne her på siden er korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar, hvis du får problemer i forbindelse med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er myndighederne i de enkelte lande, der fastlægger reglerne for ind- og udrejse og afgør, om du opfylder reglerne. Vi anbefaler, at du kontakter landets ambassade eller konsulat eller immigrationsmyndighederne i landet og undersøger de aktuelle regler, inden du rejser.

Redigeret den 4. oktober 2018.

 

Oplysningerne her på siden gælder for danske statsborgere, der rejser på et dansk nationalitetspas, og for rejser, hvor turisme er det primære formål.

 

Rejser du med et flygtninge- eller fremmedpas, eller er du statsborger i et andet land end Danmark, skal du spørge myndighederne i landet du vil besøge, hvilke pas- og visumregler, der gælder for dig. Du kan også spørge på landets ambassade i Danmark eller i et nærliggende land.

 

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne, og afgør om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du kontakter immigrationsmyndighederne i landet eller landets ambassade, inden du rejser, og undersøger de aktuelle regler.

 

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende, og vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på vores hjemmeside.