Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Bangladesh

Gyldig: 24.04.2018Senest redigeret  09.02.2018

Rejsevejledningen for Bangladesh er senest opdateret den 9. februar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Sikkerhedsniveau
Der er stor risiko for terrorangreb i Bangladesh.

Rejsende bør udvise forsigtighed.

Fold alle afsnit ud Fold alle afsnit sammen

Sikkerhed og terrorrisiko

Der er en stor risiko for terrorangreb i Bangladesh, også mod turister og andre rejsende. Læs mere om rejser til lande med terrorrisiko.

Offentlige steder, hvor der er mange vesterlændinge, kan være mål for terrorangreb. Det kan f.eks. være hoteller, klubber, konferencecentre, restauranter og caféer.

Du bør udvise forsigtighed disse steder samt i nærheden af religiøse helligdomme.

Den 1. juli 2016 blev en restaurant i Dhakas diplomatkvarter udsat for et alvorligt terrorangreb, hvor mange udlændinge blev dræbt. Udlændinge var terroristernes primære mål.

Pga. sikkerhedssituationen er der vejspærringer og sikkerhedstjek ved større hoteller og i og omkring diplomatkvarteret, hvor der er mange udlændinge. Der er også politi ved internationale skoler og hospitaler samt omfattende sikkerhedsforanstaltninger ved Dhakas internationale lufthavn.

Du bør holde dig på afstand af demonstrationer, strejker og blokader, da de kan udvikle sig voldeligt. Der kan opstå fysiske konfrontationer mellem politiske grupperinger i Bangladesh. Det sker som regel i forbindelse med valg eller højt profilerede arrestationer og domme.

Du bør holde dig opdateret om sikkerhedssituationen via medierne og altid følge myndighedernes anvisninger.

Særlige geografiske risikoområder

Hvis du vil rejse til Chittagong Hill Tracts, skal du først have en tilladelse fra Bangladeshs indenrigsministerium bl.a. på grund af sikkerhedssituationen. Der sker ofte vold og kriminalitet i området, især i de mest afsides beliggende egne. Bemærk at Chittagong by ikke er en del af Chittagong Hill Tracts.

Kriminalitet

Du bør undgå at have dyre smykker og andre genstande af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem sikkert, f.eks. i en sikkerhedsboks på hotellet.

Gadekriminalitet i form af f.eks. taske- og lommetyverier er særligt udbredt i storbyer som Dhaka og Chittagong. Du bør især være opmærksom på risikoen for tyveri i den kollektive transport (tog, busser og færger) og cykel-rickshaws.

Transport

Du bør udvise forsigtighed i trafikken i Bangladesh, især i de større byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Desuden er vejene er i dårlig stand og mange bilister har hverken kørekort eller forsikring. Der sker mange ulykker.

Du bør også være forsigtig på lange rejser og bruge almindelige og oplyste veje, hvor du kan.

Du bør ikke køre om natten. Der er risiko for at blive bestjålet, især hvis du rejser med bus, tog eller færge om natten.

Så vidt muligt bør du køre med bil, når du færdes lokalt. Vi anbefaler, at du så vidt muligt undgår trehjulede scooter-rickshaws (lokalt kendt som CNG), cykel-rickshaws, lokale busser, egen cykel eller går rundt til fods.

Andre risikoforhold

Bangladesh rammes ofte af oversvømmelser og jævnligt af cykloner i kystegnene. Risikoen for tyfoner er højest i monsunsæsonen, som varer fra ca. juni til ca. oktober. Du kan følge vejrudsigten via hjemmesiden for Bangladesh Meteorological Department.

Der er også risiko for jordskælv og myndighedernes kapacitet til at håndtere en større katastrofe er begrænset.

Du bør være opmærksom på, at der er hårde straffe for alle typer narkotikaforbrydelser i Bangladesh. Selv besiddelse af meget små mængder narkotika kan straffes med døden.

Rejsesygeforsikring

Vi opfordrer alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Bangladesh, til at tegne en privat sygeforsikring. Danskere i Bangladesh er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker heller ikke.

Læs mere om rejseforsikringer.

UM Rejseklar

Du bør downloade Udenrigsministeriets app UM Rejseklar, hvor du har nem adgang til råd og bistand fra Udenrigsministeriet både før og under rejsen. Læs mere om UM Rejseklar.

Vi opfordrer også alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Bangladesh i kortere eller længere tid, til at registrere sig på Danskerlisten. Danskerlisten er Udenrigsministeriets tilbud til danskere om at blive kontaktet i tilfælde af en krisesituation i udlandet. Registrér dig på Danskerlisten.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat her.

Du kan også følge Udenrigsministeriets Borgerservice på Facebook, hvor vi løbende fortæller om vigtige sikkerhedssituationer, der har betydning for danske rejsende.

Kort over Bangladesh

HENT APP’EN UM REJSEKLAR!

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig, når du rejser ud - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning