Spring til indhold
Abonnér

Rejsevejledning - Egypten

Gyldig: 19.12.2018Senest redigeret  12.11.2018

 

Udvis ekstra forsigtighed:

Kairo, Alexandria, Port Said og delta-området mellem de tre byer. Marsa Matruh og strækningen derfra til Alexandria. Turistområderne langs Rødehavets vestkyst inkl. Ain Sokhna, Hurghada og Marsa Alam og strækningen derfra til Kairo og til Luxor. Luxor, Aswan og Abu Simbel inkl. rejser mellem byerne enten på Nilen eller på hovedveje. Turistområderne Sharm el-Sheikh, Dahab og St. Catherine samt færdsel derimellem.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Alle ikke-nødvendige rejser frarådes:

Den øvrige del af Egypten, herunder strækningen fra Kairo til Luxor og den vestlige ørken. Den sydlige del af Sinai-halvøen undtagen turistområderne nævnt i den gule bjælke ovenfor.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Alle rejser frarådes:

Den nordlige del af Sinai-halvøen.

Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

 

Generel anbefaling

Der er undtagelsestilstand i Egypten pga. risiko for terror. Det betyder f.eks. at du kan se politi/militær i gaderne og opleve øget kontrol ved indgange til turistattraktioner osv. Det er vigtigt, at du altid har gyldigt billed-ID på dig.

De fleste danskere har ingen problemer under besøg i landet.

Når du rejser til følgende områder, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed:

Det centrale Kairo (inkl. områder omkring Sfinksen og Kheops, Khefren, Mykerinos og Saqqara pyramiderne).

Alexandria og Port Said i nord, samt delta-området mellem de to byer og Kairo. Marsa Matruh og hovedvejen derfra til Alexandria.

Turistområderne langs Rødehavets vestkyst inkl. Ain Sokhna, Hurghada og Marsa Alam samt strækningen mellem disse byer og derfra til Kairo og til Luxor. Luxor, Aswan og Abu Simbel inkl. rejser mellem byerne - enten på Nilen eller på hovedveje.

Turistområderne Sharm el-Sheikh, Dahab og St. Catherine og færdsel herimellem.

Al kørsel mellem byer og i områderne nævnt ovenfor bør foregå i dagslys og på hovedveje.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til resten af landet herunder strækningen mellem Kairo og Luxor og den vestlige ørken pga. risiko for terror og kidnapning. Af samme årsag fraråder vi også ikke-nødvendige rejser til den sydlige del Sinai-halvøen med undtagelse af turistområderne Sharm el-Sheikh, Dahab, St. Catherine.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have helt særlige grunde til at besøge områderne.

Vi fraråder alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen pga. en meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse dertil, bør du søge professionel rådgivning.

Risiko for terror

Der er høj risiko for terror i Egypten.

Der har de seneste år været en række terrorangreb rettet mod de egyptiske sikkerhedsstyrker og mod religiøse og civile mål, bl.a. turister.

I november 2017 blev over 300 civile dræbt ved et terrorangreb mod en moské i det nordlige Sinai. 

I juli 2017 blev to udenlandske turister dræbt og flere såret ved et knivangreb på en strand i Hurghada.

I april 2017 blev to koptiske kirker i Tanta og Alexandria nord for Kairo ramt af terrorangreb, og 44 blev dræbt. I samme måned var der et angreb på et checkpoint nær St. Catherines Kloster ved Mount Sinai, hvor en politimand blev dræbt.

I december 2016 blev en ortodoks katedral i Kairo udsat for terror, og 29 mennesker blev dræbt.

I januar 2016 blev tre udenlandske turister såret under et knivangreb på et hotel i Hurghada.

I oktober 2015 var der et terrorangreb mod et russisk charterfly på vej fra Sharm el-Sheikh til Skt. Petersborg, hvor 224 blev dræbt. De fleste var turister.

Terrortruslen mod religiøse samlingssteder i Egypten er øget. Det gælder kirker, klostre og moskéer i hele landet. Du bør især være forsigtig ved koptiske kirker, særligt når der er gudstjeneste. Vær særlig opmærksom under religiøse højtider som ramadanen og den koptiske jul den 7. januar.

Angreb vil også kunne ske mod sikkerhedsmyndigheder og på steder, der bliver besøgt af mange turister. Du bør være forsigtig, hvor der er mange mennesker. Det kan f.eks. være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, checkpoints, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Ifølge de egyptiske myndigheder har de afværget en række planlagte terrorangreb. I mange turistområder og ved turistattraktioner har myndighederne gjort en stor indsats for at øge sikkerheden.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.
                                                                                         

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Egypten er forholdsvis lav.

Kvinder bør dog være forsigtige og ikke færdes alene om natten. Sexchikane og overgreb mod kvinder sker, også på steder hvor der er mange mennesker. Det kan være f.eks. i offentlige transport og under demonstrationer.

Der er risiko for kidnapning især uden for de større byer.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer, og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der kan blive tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, f.eks. i lufthavne, på caféer og på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Sikkerhedssituationen kan hurtigt ændre sig. Du bør holde dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især som fodgænger i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Veje og biler er ofte i dårlig stand, og du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne overholdes. Mange bilister har ikke forsikring. Der sker mange alvorlige ulykker.

Kørsel med offentlig transport er forbundet med risiko, fordi der ofte sker ulykker.

Du bør undgå at rejse efter mørkets frembrud.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer i god stand. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør så vidt mulig bestille din taxa fra et hotel eller et taxaselskab.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Egypten, er du underlagt egyptisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan f.eks. være højere.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Det er kun tilladt at drikke alkohol på steder, der har en alkoholbevilling.

Du bør ikke fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger og militære anlæg. Det er strafbart i Egypten, og du risikerer at blive anholdt. Det samme gælder negative eller falske udtalelser om regeringen, staten eller religion, f.eks. på sociale medier.

Homoseksualitet er ikke ulovligt, men tolereres ikke i Egypten.

Homoseksuelle kan risikere at blive anholdt og straffet efter andre love eller udsat for chikane. Undgå at vise fysiske kærtegn offentligt.

Egypten er et overvejende muslimsk land. Det er ulovligt at opfordre andre til at konvertere fra islam til andre religioner eller til ateisme. De egyptiske myndigheder blander sig dog ikke i individuel trosudøvelse.

Uden for turiststeder bør du klæde dig konservativt (dækkede skuldre og knæ for kvinder og lange bukser for mænd).

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-egyptisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Egypten, hvis Egypten ikke går med til det.

Hvis du har dansk-egyptisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Egypten, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de egyptiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan f.eks. være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Grænseovergangen til Palæstina (Rafah) er lukket på ubestemt tid. Personer, der har tilladelse fra de egyptiske myndigheder, kan i meget begrænset omfang komme igennem.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Egypten kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Akut læge- og ambulanceassistance er begrænset i store dele af Egypten.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Egypten. 

I Egypten er du hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade i Egypten på ambassadens hjemmeside.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Egyptens ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs mere om Egypten på hjemmesiden for Den egyptiske Turistmyndighed, Egyptian Tourism Authority.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.


Rejsevejledningen for Egypten er senest opdateret den 12. november 2018 med præcisering af områder og færdsel mellem byer og områder. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Kort over Egypten

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning