Spring til indhold

Pia Olsen Dyhr: Nydanskere skal fremme dansk eksport

15.04.2013  11:25
Højtuddannede nydanskeres ressourcer og kompetencer kan være med til at styrke dansk eksport. Det er hovedtemaet, når handelsminister Pia Olsen Dyhr tirsdag den 16. april er til debatmøde på Republikken på Vesterbro.
Republikken danner tirsdag den 16. april ramme om debatmødet ”nydansk iværksætteri”.  Arrangementet sætter fokus på nydanskeres muligheder for at øge dansk eksport gennem iværksætteri og arbejde i eksportvirksomheder.


”Vi skal blive bedre til at udnytte de kompetencer, som nydanskere har til at styrke dansk eksport, ikke mindst til vækstmarkederne. Vi ved, at 90 procent af den globale vækst i de kommende år kommer til at foregå uden for Europas grænser,” siger Pia Olsen Dyhr forud for mødet og fortsætter ”hele 13 procent af alle iværksættere i Danmark er nydanskere. Vi har med andre ord en kæmpe ressource af innovative mennesker med sproglig og kulturel viden og et netværk i deres oprindelseslande”.

Arrangementet finder sted på Republikken, der er et iværksætterhus, som ønsker at skabe optimale rammer for kreative personer til at realisere og udvikle deres forretning. Republikken giver iværksætterspirer adgang til en arbejdscafé, netværk, undervisning og inspiration til at blive iværksættere.

Program
Velkomst og introduktion, v. Lau Christensen, Republikken
15.40          Indlæg v. handels- og investeringsministeren
15.50          Indlæg v. Deepak Ashwani (om erfaringer som iværksætter)
16:00          Indlæg v. Lau Christensen, Republikken (om iværksætteri i Danmark)
16:10          Indlæg v. Vanessa Stephensen, NOVUM (om kontakter, netværk og muligheder for nydanskere der vil arbejde med eksport)
16:20          Kort pause
16:30          Spørgsmål og debat. Vanessa Stephensen er ordstyrer. Nadeem Farooq (RV) deltager i panelet sammen med oplægsholderne
17:30          Arrangementet slutter

Tid og sted:
Tirsdag den 16. april
Vesterbrogade 26, 1620 København V
Kl. 15.30 - 17.30 på REPUBLIKKEN