Spring til indhold

Sådan behandler vi dine persondata

Udenrigsministeriets app ”Rejseklar” hjælper dig med at forberede din rejse og få info om sikkerheden på dit rejsemål samt, hvordan du skal forholde dig, hvis der opstår en større krise. Det kan være politisk ure, terrorangreb eller en naturkatastrofe.

App’en registrerer din mobils position, som den bruger til at give dig info om det land, du rejser i bl.a. placering og afstand til den nærmeste danske ambassade. Du kan modtage push-beskeder, hvis data roaming er slået til. Du kan også tilmelde dig Danskerlisten for landet, som rejser til for at få målrettede beskeder i en krisesituation. Udenrigsministeriet har kun adgang til dine oplysninger i den periode, som du har givet samtykke til.

Hvilke oplysninger behandler vi?
De personoplysninger som registreres er navn, mobiltelefonnummer, e-mail, rejsemål, rejseperiode og antal medrejsende.  Ved tilmelding via app’en  ”Rejseklar” registreres også GPS-lokalisering. Så kan vi sende dig målrettede beskeder i en krisesituation. Oplysninger fremgår som kontaktoplysninger i app’en/på websiden.

Samtykke til behandling af personoplysninger
Når du tilmelder dig Danskerlisten for et land, giver du i henhold til databeskyttelsesforordningens art. 6, 1e samtykke til, at Udenrigsministeriets Borgerservice må bruge dine kontaktoplysninger til at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer på e-mail og sms om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krisesituation.

Samtykkets varighed
Samtykket er gældende fra tilmelding og indtil 14 dage efter rejsens ophør, medmindre du trækker dit samtykke tilbage. Herefter vil Udenrigsministeriet ikke længere behandle  dine personoplysninger til brug for at kunne sende dig vigtige informationer på e-mail og sms om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krisesituation.

Dine rettigheder og tilbagetrækning af samtykke
Du kan til enhver tid afmelde din rejse igen og derved tilbagetrække dit samtykke enten ved at afmelde din rejse via Udenrigsministeriets app ”Rejseklar” eller ved brug af afmeldingslinket i din bekræftelsesmail. Vær opmærksom på, at du ikke kan tilbagetrække samtykke ved at slette app’en på din telefon.

Du er velkommen til at kontakte Udenrigsministeriet, som er dataansvarlig, på bbb@um.dk, hvis du har spørgsmål til behandlingen af dine personoplysninger eller ønsker at gøre brug af dine rettigheder, herunder anmode om indsigt i eller få afgrænset, slettet, ændret eller rettet  evt. forkerte personoplysninger. Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine oplysninger kan dette ske til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K.

Kontakt os
Hvis du ønsker at udnytte dine rettigheder, som beskrevet ovenfor, eller hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os:

Dataansvarlig
Udenrigsministeriet
Att.  Borgerservice
Asiatisk Plads 2, 1448 København K       
e-mail: bbb@um.dk

Databeskyttelsesrådgiver
Jake Lillethorup Mahs
Databeskyttelsesrådgiver
Asiatisk Plads 2, DK-1448 København K
Tlf: +(45) 3392 1965
e-mail: dpo@um.dk