Spring til indhold

Mød ambassadørerne

Her kan du se en oversigt over hvor og hvornår Danmarks ambassadører deltager i debatarrangementer, holder foredrag eller lignende. Arrangementerne er åbne for offentligheden. Find detaljer om tilmelding ved at klikke dig ind på linket for de enkelte arrangementer.

Ambassadøraften om NATO
Onsdag den 22.01.2020

Hør Danmarks ambassadør i NATO, Liselotte Plesner, fortælle om sit arbejde samt hvilken rolle Danmark spiller i NATO i dag.

Sted: AU, bygning 1530, auditorium F
Ny Munkegade 118
8000 Aarhus
Tilmeld dig her

 

Ambassadørerne, der var der
Mandag den 02.03.2020

Ole Egberg Mikkelsen og Kirsten Biering har begge været udsendt for Danmark under store historiske omvæltninger i Østeuropa og Baltikum i starten af 90’erne. Hør dem fortælle, hvordan det var, at opleve de skelsættende begivenheder på tæt hold som dansk diplomat.

Sted: Dokk1, Store sal
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Tilmeld dig her

 

Danny Annan om Irans op- og nedture de seneste fem år
Fredag den 6. marts 

Iran er fortsat i spotlyset grundet de seneste måneders mange voldsomme begivenheder, som er knyttet til landet. Den danske ambassadør i Iran, Danny Annan, vil komme med sin analyse af situationen i Iran – om Irans op- og nedture de seneste fem år, og særligt hvad de seneste seks måneder har budt på, og hvordan man kan tolke den fortsatte udviklingen i landet og dets relationer til omverden.

Sted: Store Sal, Vartov
Farvergade 27
1463 København K
Tilmeld dig her

 

Ambassadøraften om internationalt samarbejde
Onsdag den 11.03.2020

Verden er fyldt med grænseoverskridende problemer, der kun kan løses gennem internationalt samarbejde. Hør Danmarks ambassadør ved OECD, Carsten Staur give sine bud de nødvendige løsninger.

Sted: AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169
Tuborgvej 164
2400 København NV

Tilmeld dig her

 

Ambassadøraften om Libanon
Mandag den 16.03.2020

Hvad er situationen i Libanon lige nu? Og hvad er forholdet til Danmark? Få nogle dugfriske bud fra Danmarks ambassadør i Beirut, Merete Juul.

Sted: AU, bygning 1530, auditorium F
Ny Munkegade 118
8000 Aarhus
Tilmeld dig her

 

Ambassadøraften om Tyrkiet
Torsdag den 19.03.2020

Tyrkiet er igen kommet i fokus på den europæiske politiske scene, hvor diskussionen om EU’s flygtningeaftale med Tyrkiet og EU’s rolle i Syrien er blusset op. Mød den danske ambassadør i Tyrkiet, Svend Olling, der gæster Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus. 

Sted: DUS AARHUS
Fredrik Nielsens Vej 4
8000 Aarhus
Tilmeld dig her

 

Historiske Dage
Lørdag den 21.03 – søndag den 22.03 - 2020

Nuværende og tidligere ambassadører stiller skarpt på udenrigstjenesten og dansk diplomati i forbindelse med Udenrigsministeriets 250 års-jubilæum og debatterer en række skelsættende begivenheder som 1864, Danmarks optagelse i EU og den danske indsats for Baltikums frihed.
Historiker og tidligere udenrigsråd i Statministeriet Bo Lidegaard er moderator.

Sted: Øksnehallen,
Halmtorvet 11 
København V.
Tilmeld dig her


Ambassadøraften om Frankrig
Onsdag den 03.06.2020

Siden Emmanuel Macron stormede ind i Élyséepalæet i 2017 har han med sine mange reformer mødt folkelig modstand, bla. fra de gule veste. Men hvad er situationen i Frankrig lige nu? Danmarks ambassadør i Paris, Michael Starbæk Christensen giver sine bud.

Sted: AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169
Tuborgvej 164, 
2400 København NV
Tilmeld dig her