Spring til indhold

Samuelsen til Iran: Planer om attentat på dansk jord fuldstændig uacceptabelt

30.10.2018  14:19
Udenrigsminister Anders Samuelsen har i dag indkaldt Irans ambassadør Morteza Moradian til møde med Udenrigsministeriets politiske direktør. Det sker som reaktion på de oplysninger om en iransk efterretningstjenestes ulovlige aktiviteter på dansk jord, som chefen for Politiets Efterretningstjeneste i dag har lagt frem.

”Som PET-chefen sagde tidligere i dag, er det vurderingen, at en iransk efterretningstjeneste har planlagt et attentat mod en person på dansk jord. Det er fuldstændig uacceptabelt. Faktisk er det svært at beskrive, hvor alvorlig en sag, det er. Det er i dag gjort lysende klart for den iranske ambassadør i København”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Under mødet udtrykte Udenrigsministeriets politiske direktør på vegne af den danske regering sin utvetydige fordømmelse af den helt uacceptable iranske adfærd. Det blev på mødet samtidig understreget, at man fra dansk side nu overvejer de videre konsekvenser af sagen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen fortæller, at Danmark bl.a. nu vil rejse sagen internationalt. ”Vi er i tæt kontakt med flere ligesindede lande om spørgsmålet om en iransk efterretningstjenestes ulovlige aktiviteter i Europa. Allerede i morgen vil vi fra dansk side rejse sagen i EU,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Der vil være pressemøde med udenrigsminister Anders Samuelsen i Udenrigsministeriet kl. 18.30. Pressemødet foregår i Salon A i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2G. Gyldigt pressekort skal medbringes.