Spring til indhold

Dansk Kontaktforum for Religions- og Trosfrihed

I forbindelse med etableringen af enheden for religions- og trosfrihed i Udenrigsministeriet er der oprettet et kontaktforum for den danske ressourcebase og særligt interesserede i den danske indsats til fordel for religions- og trosfrihed i udlandet. Hensigten er at samle danske aktører fra trosbaserede og sekulære civilsamfundsorganisationer, forskerverdenen, religiøse institutioner og andre, der ønsker at bidrage til arbejdet med at fremme religions- og trosfrihed i udlandet. Der afholdes møder i kontaktforum for religions- og trosfrihed ca. to gange årligt.

Information til kommende møder vil blive opslået på denne side. Ønsker du at modtage kommende invitationer direkte på mail, så skriv til JTFM@UM.DK med angivelse af ’Kontaktforum for religions- og trosfrihed’ i emnelinjen.

                   

Fjerde og næste møde i Regeringens Kontaktforum for Religions- og Trosfrihed afholdes den 8. oktober 2019 kl. 15:00-18:30 i Folketingets Fællessal. Vær opmærksom på, at Folketinget anbefaler, at gæster er i god tid, således de kan nå igennem sikkerhedstjek i ro og mag.

Mødet af holdes i forlængelse af dansk finansieret internationalt ekspertseminar om identifikation af positive synenergier mellem religions- og trosfrihed og ligestilling ved brug af FN’s Verdensmål. Det fjerde møde i Kontaktforum vil derfor bruge anledningen til at invitere internationale FoRB-eksperterne til rundbordssamtale med det danske kontaktforum af særligt interesserede i den danske indsats for religions- og trosfrihed. Mødet vil derfor foregå på engelsk.

Bemærk, at der er et begrænset antal pladser og at fordelingen sker efter først til mølle.

Programme

15:00-15:05    Welcome by Special Representative, Ambassador Michael Suhr

15:05-15:45    Round table discussion with FoRB-experts:

  • Marie Juul Pedersen – Danish Institute for Human Rights: FoRB & Gender Equality Project: Introduction and reflections so far
  • Iyad AbuMoghli – UNEP: FoRB, Gender Equality and Climate Change
  • Kamiar Alaei – Drexel University: FoRB, Gender Equality and Health

Q&A moderated by Filip Buff Pedersen (DMCDD)

15:45-15:55    The Danish Minister for Development Cooperation, Rasmus Prehn: The new Government’s approach to the FoRB strategy.

15:55-17:00    Round table discussion with FoRB-experts and UN Representative:

  • Nazila Ghanea – Professor, Oxford University: Trends in the UN regarding handling FoRB
  • Ibrahim Salama – General Director for UN Human Rights Treaties, OHCHR: The Faith for Rights Initiative
  • Mariz Tadros – Professor, University of Sussex: FoRB and Conflict Prevention
  • Elizabeth O’Casey – Humanists International: FoRB and Freedom of Expression - combating hate speech

Q&A moderated by Senior Researcher Marie Juul Pedersen (DIHR) and General Secretary Ed Brown (Stefanus Alliance)

17:00-17:30    Chairman of the Danish Network of Parliamentarians for Freedom of Religion or Belief, Daniel Toft Jacobsen (The Social Democratic Party): The future work of Parliamentarians promoting FoRB.

Former coordinator for International Panel of Parliamentarians for FoRB, Ed Brown: Experience from building a coalition among Parliamentarians worldwide

Q&A moderated by Filip Buff Pedersen (DMCDD)

17:30-18:30    Reception in Parliament: Networking among members and with expert group


For spørgsmål vedr. arrangementet kontakt softho@um.dk eller juliso@um.dk