Spring til indhold

Danmark vært for verdens største konference om kvinders sundhed og rettigheder

18.08.2014  00:04

Hver dag dør 800 kvinder af komplikationer i forbindelse med graviditet eller fødsler – ofte fordi de er for unge, fattige og mangler adgang til sundhedsydelser og viden. Women Deliver 2016 vil blandt andet sætte fokus på mødredødelighed, barneægteskaber og adgang til prævention. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen siger:

”Danmark er kendt som en en stærk fortaler for kvinders og pigers ret til at bestemme over deres egen krop, og tildelingen af dette værtskab er en klar anerkendelse af den danske indsats.”
 
Mogens Jensen lancerer samtidig en ny strategi for ligestilling, rettigheder og diversitet i den danske udviklingsindsats. Den skal øge fokus på at give kvinder, mænd, piger og drenge verden over lige muligheder for at forme deres eget liv og bidrage til en positiv samfundsudvikling:

”Hvis vi for alvor vil have tryghed og velstand i udviklingslandene, så nytter det ikke at holde hele befolkningsgrupper ude – uanset om det er kvinder, børn eller seksuelle minoriteter. Kampen for rettigheder handler derfor ikke kun om humanisme, men om sund fornuft.”

Som protektor for bl.a. FN’s Befolkningsfond (UNFPA) og organisationen Maternity Foundation har Kronprinsessen som et af sine særlige fokusområder at skabe opmærksomhed om kvinders og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder samt for at forbedre mødresundheden og reducere børnedødeligheden globalt. Kronprinsessen udtaler:

”Jeg er stolt over, at Danmark er valgt som værtsland for Women Deliver 2016, hvor verdens førende rettighedsforkæmpere og eksperter på området samles. Jeg ser meget frem til igen at deltage i dette inspirerende og indflydelsesrige forum, der har potentiale til at sætte afgørende skub i den globale udvikling. Vi må sammen øge investeringerne i kvinder og piger. Større ligestilling vil gavne både individet, global udvikling og den økonomiske vækst – det vil skabe fremgang for alle!”

København er valgt blandt 10 mulige værtsbyer. CEO for Women Deliver, Katja Iversen siger:

”Konferencen bliver en milepæl i indsatsen for at sikre et sundt og produktivt liv for alle piger og kvinder. Det var naturligt at vælge København som værtsby i 2016 på grund af Danmarks førende rolle inden for kvinders sundhed og rettigheder.”

Læs mere om Women Deliver og om Danmarks nye strategi. Invitation til Landstingssalen samt fakta-ark om Women Deliver er vedhæftet.

For yderligere information kontakt:
Andreas Gylling Æbelø, særlig rådgiver for handels- og udviklingsministeren, tlf. 25 26 76 85