Spring til indhold

26 millioner kroner til at engagere danskerne i udviklingssamarbejdet

29.04.2021  14:59
Flere danskere skal engageres i verdens bæredygtige udvikling. Derfor afsætter udviklingsministeren yderligere 26 mio. kr. til Engagementspuljen

Fra projekter om miljøbevidsthed mellem unge i Gellerup, Bolivia og Uganda til indsatser med fokus på klimahandling, fodbold, rap og bæredygtigt byggeri samt virtuelle aktiviteter på tværs af grænser. Over 40 projekter er blevet støttet gennem Engagementspuljen, siden den blev lanceret i 2020. Udviklingsministeren tilfører nu puljen yderligere 26 millioner kroner i 2021. Udvidelsen af Engagementspuljen sker i forlængelse af, at danskernes opbakning til udviklingssamarbejdet stiger, særligt blandt de unge.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:  ”Det er en fantastisk udvikling, som vi skal bygge videre på. Derfor er jeg glad for, at vi nu afsætter 26 millioner kr. til at engagere danskerne yderligere. Jeg glæder mig til at se nye og spændende projekter, som også kan nå ud til de danskere, der ikke kender til udviklingssamarbejdet og verdensmålene endnu”. 

Baggrund

Med lanceringen af Engagementspuljen for 2021 åbnes der nu igen for, at civilsamfundsorganisationer i samarbejde med andre aktører med gode idéer til at engagere danskerne i Danmarks udviklingssamarbejde og FN’s verdensmål kan søge midler til at gøre idéerne til virkelighed.

 Retningslinjerne for ansøgninger til Engagementspuljen i 2021 er reviderede fra 2020. Lanceringen i 2021 sker med et fornyet fokus på, at ansøgerne skal kunne engagere flere danskere og nå nye målgrupper. Derfor er det blandt andet et krav at samarbejde med én eller flere partnere ved ansøgninger over 200.000 kroner.

Fleksibilitet under COVID-19 

COVID-19-pandemien har ramt en række organisationers mulighed for at sikre midler til allerede planlagte aktiviteter, der engagerer danskerne i udviklingssamarbejdet. 
I denne ekstraordinære situation vil der derfor være mulighed for at søge om midler til at gennemføre planlagte indsatser i 2021, der på grund af COVID-19 ikke kan dækkes af den planlagte finansiering.  

Ansøgning og frister

Engagementspuljen finansieres af Udenrigsministeriet og forvaltes af CISU.
Første ansøgningsfrist er den 19. maj 2021 kl 12:00.

Læs mere om Engagementspuljen, retningslinjer og ansøgningsfrister