Gå til indhold

Børnenes U-landskalender

Den traditionsrige julekalender har gjort en forskel for børn i lande verden over i 60 år. Samtidig har samarbejdet mellem Udenrigsministeriet, Danmarks Radio og danske NGOer engageret tusindvis af børn i andre børns liv verden over - i skoletiden og på Ramasjang og Ultra.

Børn i mere end 40 lande har igennem årerne fået gavn af U-landskalender-støttede projekter i samarbejde mellem Udenrigsministeriet, DR og skiftende danske organisationer. Og danskerne, som har købt kalenderen har bidraget til, at der er blevet samlet mere end 200 millioner kr. ind til fordel for verdens børn.

Den første U-landskalender i 1962 samlede ind til den store landsindsamling ”Danmarks Ulandshjælp”. Året efter blev indsamlingen målrettet et konkret land, nemlig Congo. Siden 1985 har overskuddet hvert år gået til et særligt projekt i samarbejde med en dansk organisation.

Har din organisation en idé til, hvor Børnenes U-landskalender skal hen i 2024? Så kan du se invitationen til at ansøge her: Invitation til ansøgning om Børnenes U-landskalenderprojekt i 2024

 

""
EN LANG DANSK JULETRADITION 

U-landskalenderen været en fast del af juletraditionen for de fleste danskere i flere generationer. Tusindvis af danske børn har siden 1962 taget hul på deres december-morgener ved at åbne for dagens lille låge på U-landskalenderen. 
Som optakt laver DR hvert år programmer om årets land, som bringes på børnekanalerne Ramasjang og Ultra. 

Samtidig arbejder elever fra 1. til 5. klasse i et undervisningsmateriale, som bruges på godt halvdelen af landets skoler. 
Materialet har en spændende, skønlitterær bog som centrum og handler om børneliv i dét land, der samles ind til via låge-julekalenderen.
Årets forfatter har været på rejse i landet sammen med fotografen og projektets pædagogiske konsulent. I samarbejde med Danida leverer de hvert år et nyt undervisningsmateriale af høj kvalitet, der giver eleverne et kig ind i et børneliv i en helt anden del af verden. Et liv, der ligner deres eget, og som der er noget at lære af – men som samtidig er meget forskelligt fra deres eget liv. 

Læs mere på www.u-landskalender.dk, hvor du som lærer også kan bestille undervisningsmaterialet.

Her kan du også læse konkrete eksempler på projekter fra de sidste 20 år, og hvilke resultater, de har ført til.

Danida kan kontaktes her:

Udenrigsministeriet
Humanitære indsatser, Civilsamfund og Engagement
Asiatisk Plads 2
DK-1448 København K
E-mail: [email protected]

Tlf.: 33 92 00 55o text in field]

Genveje

U-landskalender.dk