Spring til indhold

Kompensationsordninger for løn og faste omkostninger til institutioner, foreninger, organisationer mm. i økonomisk krise som følge af COVID-19

Der er etableret midlertidige kompensationsordninger for henholdsvis udgifter til løn og faste omkostninger til institutioner, foreninger, organisationer mm., der måtte modtage 50 pct. eller mere i offentligt tilskud og som er i økonomisk krise som følge af COVID-19. Som udgangspunkt gælder det, at institutioner skal ansøge hos den myndighed, der tegner sig for den største del af det offentlige tilskud. Udenrigsministeriet vil således behandle ansøgninger fra institutioner, der måtte modtage størstedelen af deres offentligt tilskud herfra. OBS: Det er ikke længere muligt at ansøge om kompensation til de oprindelige ordninger.

Der er i stedet etableret en målrettet kompensationsordning for faste omkostninger. Organisationer kan orientere sig om ordningen via dette link.

Udenrigsministeriet har desuden lanceret en Nødpulje til eksisterende eller planlagte lukningstruede aktiviteter i udviklingslandene. Organisationer kan orientere sig om Nødpuljen via dette link.

Det er desuden muligt at orientere sig om de kompensationsordninger, der administreres af Udenrigsministeriet i skemaet herunder:

Ordning

Kompensationsperiode

Ansøgningsfrist

Kompensationsordningen for faste omkostninger fra marts 2021 til september 2021

Marts 2021 - september 2021

20. december

Kompensationsordningen for faste omkostninger fra december 2020 til februar 2021

December 2020 - februar 2021

20. december
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Tlf.: +45 33 92 00 00
[email protected]