Spring til indhold

Samuelsen inden møde med Maas: EU skal have flere udenrigspolitiske muskler

06.03.2019  06:02
Udenrigsminister Anders Samuelsen mødes i dag med sin tyske kollega Heiko Maas i Berlin. På mødet skal de to udenrigsministre blandt andet drøfte en række europa- og sikkerhedspolitiske spørgsmål af fælles interesse, bl.a. den strategiske dagsorden for EU, Rule of Law, migration, handelspolitik, Ukraine  mv.  samt også det bilaterale forhold som optakt til det fælles kulturelle Venskabsår i 2020.
Anders Samuelsen siger: 
- Tyskland og Danmark er naboer og meget nære allierede, og vi ser ens på en række områder. Herunder også på EU's udenrigs- og sikkerhedspolitik, som jeg meget gerne ser får flere muskler i fremtiden, så vi sammen kan reagere mere resolut, og gå forrest i kampen for frihed og de internationale spilleregler.
- Samtidig står Europa over for en række udfordringer, når det gælder det handelspolitiske, migration, Rule of Law mv, som jeg også er frem til at drøfte med min tyske kollega. Tyskland er en vigtig allieret i EU, og derfor er mødet også en kærkommen lejlighed til at drøfte de større europæiske spørgsmål.
Mødet mellem Anders Samuelsen og Heiko Maas finder sted onsdag den 6. marts fra klokken 9.00-10.00. Fra 10.00-10.20 er der pressemøde med de to ministre.
Yderligere information: Særlig rådgiver, Martin Lünell Christensen, 41532501