Spring til indhold

Kofod og Eriksen på samme hold

21.01.2020  08:56
Udenrigsminister Jeppe Kofod får i dag besøg af sin norske kollega, udenrigsminister Ine Eriksen Søreide. Ved et arrangement i FN-Byen slår de et fælles slag for det multilaterale samarbejde, som er under stort pres og forandring. Det sker med udgangspunkt i en ny norsk hvidbog om multilateralisme og Norges kandidatur til FN’s Sikkerhedsråd.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:
 ”Det er vigtigere end nogensinde, at små lande som Norge og Danmark står sammen i kampen for internationale regler og principper. Kun i fællesskab kan vi løse globale udfordringer med klima, flygtninge og konflikter som den aktuelle krise i Mellemøsten, der truer vores tryghed og sikkerhed. De nordiske lande kan gøre en forskel i verden. Derfor er der behov for vores tilstedeværelse i de fora, hvor de store beslutninger bliver taget. Og derfor bakker Danmark op om Norges kandidatur til FN’s Sikkerhedsråd.”

Norges udenrigsminister Ine Eriksen Søreide siger:
“Når multilaterale aftaler er under pres, så har brug vi for mere, ikke mindre internationalt samarbejde. Sammen kan de nordiske lande give vigtige bidrag til at reformere og forsvare forpligtende internationalt samarbejde, som er afgørende for at ivaretage vores nationale interesser og løse de globale udfordringer.”

De to udenrigsministre er i eftermiddag værter for et arrangement i FN-byen i København under titlen ’Small States, Giant Multilateralists’. Arrangementet sætter fokus på presset på multilateralisme og den rolle, som de nordiske lande spiller i opretholdelsen af det multilaterale samarbejde.
Derudover afholder Kofod og Eriksen et bilateralt møde.

For yderligere presse: Poul Kjar, poukja@um.dk, 41865975