Spring til indhold

Danmark yder bidrag til Syria Recovery Trust Fund

05.09.2013  13:48
Danmark gav den 2. september 2013 25 mio. kr. til Syrian Recovery Trust Fund. Dermed er Danmark den første officielle bidragsyder til Fonden efter de to stiftere, Tyskland og De Forende Arabiske Emirater.

Danmarks ambassadør i Tyskland, Per Poulsen-Hansen deltog den 2. september i indvielsesceremonien i Berlin for Syrian Recovery Trust Fund (SRTF), under overværelse af blandt andre den tyske udenrigsminister Guido Westervelle og præsidenten for den syriske oppositionskoalition, Ahmed Jarba. Danmark er den første officielle bidragsyder til Fonden efter de to stiftere, Tyskland og De Forende Arabiske Emirater.

Danmark har allokeret 25 millioner kroner til SRTF. Fondens formål er at bidrage til stabilisering og reetablering af samfundsstrukturer i de oppositionskontrollerede områder i Syrien. I første omgang vil fonden fokusere på bidrag til opretholdelse af basale levevilkår. Det er et erklæret mål, at SRTF skal styrke de civiladministrative strukturers evne til at varetage sociale ydelser til den syriske befolkning. På sigt er det ligeledes hensigten, at SRTF skal bidrage til genopbygningen af Syriens hårdt ramte infrastruktur. Der er lagt op til, at de nordiske lande vil dele et sæde i fondens styrekomite. Danmark vil i første omgang bestride dette sæde på vegne af de nordiske lande. Den syriske oppositionskoalition vil også være repræsenteret i styrekomiteen.

I anledning af indvielsesceremonien udtaler udenrigsministeren:

”Jeg er meget glad for, at Danmark som det første land efter de to stiftere har kunnet bidrage til Syrian Recovery Trust Fund. Det følger op på vores i forvejen store støtte til de moderate oppositionskræfter og vores indsats for den syriske lokalbefolkning. Det er en politisk prioritet for mig og regeringen. Fonden kommer til at spille en vigtig rolle i de bestræbelser, som det internationale samfund og den moderate syriske opposition udfolder for at sikre basale levevilkår for civilbefolkningen i de oppositionskontrollerede områder. En tidlig indsats som denne er helt central for stabiliseringen af områderne. Den er med til at forberede Syrien på den transitionsproces, som vi alle ønsker at se.

Det er en central opgave for det internationale samfund at bistå oppositionskoalitionen med at opbygge administrative funktioner, der skal hjælpe den syriske civilbefolkning i hverdagen. På dette område arbejder Danmark tæt sammen med de nordiske lande”.

Indtil videre har Danmark samlet allokeret 95 millioner kroner i ikke-humanitær støtte og 436 millioner kroner i humanitær bistand til Syrien.

 For yderligere information kontakt:
Philip Kaas Buschard, tlf.: 2526 7557, e-mail: philbu@um.dkSeneste nyt

    Se alle