Spring til indhold

H.K.H. Kronprinsessen og udenrigsminister Kristian Jensen til Burkina Faso

15.01.2016  14:36
Den 24.-26. januar 2016 besøger H.K.H Kronprinsessen og udenrigsminister Kristian Jensen Burkina Faso i Vestafrika. Besøget vil have fokus på kvinders sundhed og rettigheder og landets positive demokratiske udvikling.
Burkina Faso er et af verdens fattigste lande med en meget høj befolkningstilvækst. Det lille vestafrikanske land har gjort fremskridt i forhold til mødre- og småbørnedødelighed og engageret sig i at forbedre kvinders og børns rettigheder. Men forholdene for piger og kvinder er stadig præget af en række udfordringer – blandt andet manglende adgang til en række basale sundhedsydelser. Over halvdelen af alle piger bliver gift, før de er fyldt 18 år.


H.K.H Kronprinsessen og Kristian Jensen besøger sundhedsfaciliteter og mødes med burkinere i hovedstaden og på landet. De vil få et førstehåndsindtryk af den virkelighed, som burkinske kvinder og piger er oppe imod, når det gælder deres sundhed og ligestilling.
 
Der vil være fokus på emner som adgang til information og sundhedsydelser, kvindelig omskæring, udstødelse og mødredødelighed. Der vil også være besøg på en klinik og snak med unge burkinere om unges adgang til information, prævention og sundhedsydelser..

Burkina Faso rummer – trods fortsatte udfordringer – en meget positiv demokratisk fortælling. Efter den tidligere præsident, Blaise Compaorés 27 år lange styre, en folkelig opstand i 2014, et forsøg på militærkup i 2015, så blev der afholdt valg den 29. november 2015.
 
Valget blev vundet af Roch Marc Christian Kaboré, men var først og fremmest en sejr for civilsamfundet og befolkningen, der med fredelige midler har insisteret på et demokratisk styre. Den drivende kraft var en folkelig bevægelse ledet af to populære rap-musikere, som var i stand til at mobilisere de mange frustrerede unge mennesker i gaderne.

Danmark og Burkina Faso har haft et tæt udviklingssamarbejde siden 1973. Danmark har været og er fortsat en af de vigtigste støtter til civilsamfundet og de demokratiske kræfter i Burkina Faso.

For yderligere presse:

Udenrigsministeriet: Poul Kjar, 41865975