Spring til indhold

De nominerede til CSR Abroad-prisen er nu fundet

09.09.2015  16:58
Danida, Eksportrådet og IFU har nomineret Butler’s Choice, Neutral og Maersk Line til CSR Abroad-prisen, som uddeles i forbindelse med CSR Awards i Vejle den 7. oktober.

Tre virksomheder er nu nomineret til CSR Abroad-prisen, som uddeles den 7. oktober  til CSR Award i Vejle. De nominerede virksomheder er:

Butler’s Choice er nomineret til CSR Abroad prisen for deres mangeårige indsats for at forbedre de miljømæssige og sociale forhold i fiskeindustrien i Vietnam.

Med en vedholdende indsats er det lykkedes Butler’s Choice at udvikle en bæredygtig forretningsmodel i en branche med vanskelige CSR-problemstillinger. De bidrager til bæredygtig vækst og jobskabelse i lokale fiskersamfund, bl.a. gennem at støtte adgang til skolegang og basale sundhedsydelser. Virksomheden viser, hvordan lokal tilstedeværelse gør det muligt at arbejde strategisk med CSR i leverandørkæden og produktionens bæredygtighed.

Neutral er nomineret til CSR Abroad prisen for deres dedikerede udvikling af en platform for bæredygtigt tøj til B2B-markedet i Danmark.

Neutral er en CSR-frontløber i en vanskelig branche.  Ved at være til stede på produktionsstederne sørger de for at sikre bæredygtighedsstandarderne og overføre viden til leverandørerne. Neutrals palet af certificeringer dækker samlet set over bæredygtighed i fuld skala. Virksomheden har bevist, at også små virksomheder kan være dagsordensættende og succesfuldt implementere de højeste bæredygtighedsstandarder i deres værdikæde.

Maersk Line er nomineret til CSR Abroad prisen for deres banebrydende forretningsinnovation og partnerskab baseret på shared value med FairFishing om at etablere fiskeriinfrastruktur i Somaliland.

Partnerskabet er et banebrydende og stærkt eksempel på, hvordan en forberedende CSR-indsats kan skabe shared value. Fiskeristationen genererer økonomisk udvikling i lokalsamfundet, som er mest kendt for pirateri og flygtninge til Europa. Samtidig giver det Maersk Line en base i et område, som er på vej til at blive et regionalt knudepunkt for handel. Det innovative koncept kan inspirere andre virksomheder til at gå nye veje inden for CSR.

CSR Abroad Prize uddeles af Danida, Eksportrådet og IFU til en virksomhed, der har samfundsengagementet helt ind i hjertet af både forretningen og organisationen.

Læs mere om CSR Awards 2015 her.

Juryen er:
•Allan Lerberg, Institut for Menneskerettigheder
•Henning Høy Nygaard, Håndværksrådet
•Natascha Linn Felix, Transparency International Danmark
•Jacob Fjalland, WWF
•Malene Østergaard, Danfoss