Spring til indhold

Kristian Jensen: Flere udenlandske investeringer til det kommunale Danmark

14.01.2016  09:27
Ny samarbejdsaftale skal tiltrække flere udenlandske investeringer til det kommunale Danmark.

Viborg Kommune og Invest in Denmark under Udenrigsministeriet indgår en treårig samarbejdsaftale om at tiltrække flere udenlandske investeringer. Det skal bane vejen for flere investeringer i stil med Apples milliardinvestering, der blev lanceret sidste år.

”Det er en rigtig spændende aftale, vi har fået i hus. Udenrigsministeriets globale netværk og Viborg kommunes lokalkendskab er en stærk kombination. Vi får koblet Invest in Denmarks indsats tættere sammen med de konkrete erhvervsmuligheder omkring Viborg. Timingen er også helt rigtig, fordi vi kan udnytte det momentum, som Apple’s investering i et datacenter har skabt. Det første spadestik til 6,3 milliarder kroner forventes at blive taget i år. Så det er nu, vi skal gøre en ekstra indsats for at tiltrække både underleverandører og andre datacentre. Ikke kun til Viborg, men til hele landet,” siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, ser samarbejde med en international organisation som Invest in Denmark som et helt centralt element i den investeringsfremmeindsats, som kommunen er ved at rulle ud:

”En investering som Apples er ikke hverdagskost i Viborg – eller i Danmark for den sags skyld. Derfor gør vi selvfølgelig også alt, hvad der står i vores magt for at få så meget ud af investeringen som muligt. Én ting er sikkert. Vi kan ikke gøre som vi plejer. Så derfor forsøger vi sammen med Udenrigsministeriet/Invest in Denmark at gå utraditionelle veje for at tiltrække nye investeringer til regionen. Jeg er rigtig glad for, at også Grundfos, Hedeselskabet, Aarhus Universitet og Dansk Industri har valgt at gå ind i arbejdet med at høste frugterne i kølvandet på Apples investering.”

Samarbejdsaftalen løber over tre år, hvor Viborg Kommune finansierer én investeringsfremmemedarbejder placeret på Innovation Centre Denmark i Silicon Valley samt én investeringsfremmemedarbejder i Viborg Kommune.

Medarbejderen i Silicon Valley vil indgå i Invest in Denmarks overordnede arbejde for at trække investeringer til alle dele af Danmark, men vil fokusere på de sektorer, hvor Apples nye investering giver Viborg et særligt potentiale for at tiltrække udenlandske virksomheder.

Invest in Denmark vil bruge erfaringerne fra den treårige aftale med Viborg Kommune i det generelle arbejde med at inddrage kommunerne i den nationale strategi for investeringsfremme. Invest in Denmark har allerede samarbejdsaftaler med regionerne, blandt andet via Foreningen for Vestdansk Investeringsfremme.

For yderligere presse:
Udenrigsministeriet: presserådgiver Poul Kjar, 41 86 59 75
Viborg Kommune: Borgmester Torsten Nielsen, 40 18 57 77