Spring til indhold

Danmark giver 300.000 kr. til redningsindsatsen efter mudderskred i Colombia

02.04.2017  18:21

Danmark bidrager nu med en akut humanitær bevilling på 300.000 kroner til redningsarbejdet i forbindelse med weekendens mudderskred i Colombia. Det danske bidrag forventes at gå til akut nødhjælp som rent vand, mad, tøj og medicin til de berørte familier.

Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, siger:

"Jeg vil gerne udtrykke min dybfølte sympati med alle de familier, der lige nu er berørt af det forfærdelige mudderskred i Colombia. Jeg er meget tilfreds med, at Danmark kan levere et hurtigt og meget efterspurgt bidrag til redningsarbejdet".

Byen Mocoa i det sydlige Colombia blev i weekenden ramt af et omfattende mudderskred efter en periode med voldsom regn. Mindst 200 mennesker forventes omkommet, mens flere hundrede vurderes sårede eller har mistet deres hjem som følge af mudderskredet. Den colombianske regering har erklæret undtagelsestilstand i området, mens redningsfolk fortsat leder efter savnede.

Det danske bidrag på 300.000 kroner vil gå til Colombias nationale beredskab, som koordinerer redningsarbejdet med alle relevante aktører, herunder Røde Kors, militæret samt nationale og internationale humanitære organisationer.

For mere information, kontakt:
Presserådgiver Dorte Bryde, tlf. 50 77 86 98