Spring til indhold

Indisk IT-gigant investerer millionbeløb i århusiansk start-up

18.11.2016  10:38
Den verdensomspændende indiske it-virksomhed, Infosys, lægger den første europæiske investering gennem Infosys Innovation Fund i Aarhus.

Inderne har indgået et partnerskab med den århusianske start-up, UNSILO, der har udviklet en banebrydende teknologi til håndtering af meget store mængder tekst.

Investeringen vækker naturligvis glæde i Udenrigsministeriet, som gennem Invest In Denmark har hjulpet Infosys til Århus.

”Udenlandske investeringer er meget vigtige for dansk økonomi og beskæftigelse. Den indiske investering viser, at det er attraktivt for globale IT-virksomheder at skele til Danmark og dansk tech-virksomheder, når forretningen skal udvikles. Og det bekræfter billedet af, at udenlandske investeringer i Danmark er stigende - i 2015 udgjorde de hele 684 milliarder kroner,” siger Kristian Jensen.

Ritika Suri, vicedirektør og global chef for forretningsudvikling og ventures hos Infosys, uddyber den nye danske investering:

”Vi ser Danmark som en global hub for innovation i verdensklasse, og vi kan med glæde annoncere vores investering i UNSILO. De har udviklet en imponerende søgemaskine med førsteklasses tekstintelligens, som understøtter en række komplicerede forretningsprocesser. Vi ser frem til at indgå i partnerskabet med UNSILO og til at kunne tilbyde vores kunder deres kunstige intelligens og maskinlæringsteknologi”.

UNSILO er en århusiansk IT-virksomhed grundlagt i 2012, der udvikler søgeteknologier, som gennem avanceret tekstanalyse kan identificere mønstre på tværs af millioner af videnskabelige artikler. Visionen er at nedbryde vidensiloer, skabe øget adgang til ofte svært tilgængelig forskning og ekspertviden og gøre det hurtigt og nemt for ingeniører, designere og produktudviklere at få indsigt i nye vidensområder.

Infosys er Indiens andenstørste IT-virksomhed og verdensførende inden for teknologiservices og konsulent-rådgivning, hvor Infosys hjælper kunder i mere end 50 lande med at skabe og gennemgå deres digitale transformation. Globalt har Infosys mere end 199.000 medarbejdere, der på baggrund af deres unikke viden og erfaring fra forskellige industrier og teknologier bidrager med effektiv problemløsning inden for ingeniørarbejde, videnstyring og forretningsudvikling. 

Infosys’ investering i Århus er resultatet af Invest in Denmarks besøgsprogram i november 2015, hvor chefen for Infosys’ innovationsfond besøgte ti danske IT-virksomheder. Fonden råder over ca. 3,5 milliarder kroner, hvoraf knap 15 millioner nu tilfalder den århusianske virksomhed.

For mere information, kontakt presserådgiver Dorte Bryde på: dortmi@um.dk eller +45 50778698

For yderligere information om Infosys, kontakt PR-chef Paul de Lara på Paul_deLara@infosys.com eller +44 2075162748