Spring til indhold

Dansker skal styre samarbejdet mellem EU's 28 medlemslande

19.03.2015  22:51

Danmarks nuværende EU-ambassadør, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, er blevet udnævnt til generalsekretær for EU’s Ministerråd. Beslutningen er netop blevet truffet af EU’s stats- og regeringschefer, som holder møde i Bruxelles.

”Det er utrolig glædeligt, at Danmark kan byde ind på så vigtigt et job i EU. Det er et stort skulderklap til både Jeppe Tranholm-Mikkelsen og til dansk diplomati.

Jeg vil derfor gerne ønske Jeppe et stort tillykke. Han er den rette mand på det rette sted. Og jeg er sikker på, at han kommer til at gøre det fremragende med at få EU’s 28 medlemslande til at samarbejde og levere løsninger på de mange og store udfordringer, som EU står overfor den kommende tid.

Danmark er kendt i EU for at være et hårdtarbejdende, effektivt og samarbejdende land, som er god til at komme med løsnings- og kompromisforslag. De kvaliteter personificerer Jeppe, og dem får han brug for i det nye job”, siger udenrigsminister Martin Lidegaard.

Baggrund
Jeppe Tranholm-Mikkelsen har arbejdet i Udenrigsministeriet siden 1992 og har bl.a. være udstationeret på EU-repræsentationen, været EU-rådgiver i Statsministeriet og været ambassadør i Kina og på EU-repræsentationen. Han er 52 år, gift og har to børn.

EU’s Ministerråd (Rådet for den Europæiske Union) har til huse i Bruxelles. Generalsekretariatet bidrager til at tilrettelægge og sikre sammenhæng i Rådets arbejde og gennemførelsen af Rådets arbejdsprogram på alle områder. Sekretariatet, der består af ca. 2800 medarbejdere, bistår Det Europæiske Råd og dets formand Donald Tusk og støtter også Rådets formand ved forhandlingerne i Rådet og med andre EU-institutioner. Jeppe Tranholm-Mikkelsen afløser tyskeren Uwe Corsepius, hvis mandat udløber den 30. juni 2015.

Find mere information her:

http://www.consilium.europa.eu/da/home/
http://www.consilium.europa.eu/da/general-secretariat/
http://eu.um.dk/da/om-os/repraesentanter/fast-repraesentant/

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Lars Peter Levy, tlf. 41904124