Spring til indhold

Ny undersøgelse placerer Danmark i top 5, når det gælder indflydelse i EU

02.05.2019  20:41
En ny undersøgelse fra Göteborg Universitet viser, at Danmark er blandt de øvrige EU-medlemslandes mest foretrukne samarbejdspartnere, og at dansk indflydelse i EU’s ministerråd ligger klart over, hvad vores størrelse i sig selv berettiger til.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger i den forbindelse:
”Jeg glæder mig meget over, at vi nu sort på hvidt kan dokumentere, at Danmark er en af de mest foretrukne samarbejdspartnere i EU. Jeg tror, at Danmarks omdømme som et troværdigt, professionelt og pragmatisk land er afgørende for, at vi formår at få mere indflydelse, end hvad vores størrelse egentlig berettiger til”.


Undersøgelsen bygger på et betydeligt antal centralt placerede kilder, der til daglig arbejder med at forberede EU-beslutninger i Bruxelles, og den fokuserer i høj grad på, hvem andre landes repræsentanter foretrækker at arbejde sammen med for at opnå indflydelse. Samtidig viser undersøgelsen, at Storbritanniens indflydelse i EU’s ministerråd er reduceret markant siden Brexit-folkeafstemningen.


Udenrigsminister Anders Samuelsen fortsætter:
”For mig viser resultatet, at vores systematiske indsats for at opdyrke nye danske alliancer og samarbejdspartnere efter Brexit-afstemningen har båret frugt. Det er afgørende, at Danmark aktivt forbereder sig på at kunne opnå størst mulig indflydelse i EU, også når vores britiske venner er trådt ud.”


De fire øvrige lande, som placerer sig på undersøgelsens top 5, er Tyskland, Frankrig, Nederlandene og Sverige.
 
Kontaktperson: Anne Ege, 41532526