Spring til indhold

Udenrigsministeren overtager formandskabet for Europarådets Ministerkomité

15.11.2017  07:01
Udenrigsminister Anders Samuelsen overtager i dag på et møde i Strasbourg formandskabet for Europarådets Ministerkomité. Danmark vil frem til 18. maj 2018 lede arbejdet i komitéen.

Udenrigsministeren vil på mødet præsentere Danmarks formandskabsprogram og prioriteter. Mødet vil bl.a. have deltagelse af generalsekretær Thorbjørn Jagland og ambassadørerne for Europarådets øvrige 46 medlemslande.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Jeg ser frem til at overtage formandskabet i dag. Europarådet er en vigtig organisation, der spiller en central rolle i forhold til håndhævelsen af frihedsrettighederne i Europa. Vi håber at få sat nogle tydelige danske fingeraftryk på arbejdet i organisationen. Det gælder i forhold til det fortsatte reformarbejde på menneskerettighedsområdet, fremme af ligestilling og LGBTI-rettigheder, uddannelse i demokrati, beskyttelse af rettighederne for personer med handicap og den løbende indsats mod tortur.”

Læs mere om formandskabet og Europarådet på: http://um.dk/da/Udenrigspolitik/internationalt-samarbejde/europaraadet/danmarks-formandskab-for-europaraadets-ministerkomite-2017-2018
 
For yderligere informationkontakt:
Kasper Thams Olsen, presserådgiver, tlf: 61 97 90 31