Spring til indhold

Verdens største anti-korruptionskonference i Bella Centret

10.07.2017  10:47
Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, skal næste år være vært for verdens største anti-korruptionskonference, International Anti-Corruption Conference (IACC18). Det sker i Bella Centret fra 22.-24. oktober 2018.

Konferencen har fokus på anti-korruption i udviklingssamarbejdet og arrangeres i et samarbejde mellem den danske regering, Transparency International og International Anti-Corruption Conference Council.

”Det er helt oplagt at afholde konferencen i verdens mindst korrupte land, og jeg ser frem til at byde over 1000 deltagere velkommen i Bella Centret,” siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs og uddyber:

”Korruption er en meget alvorlig barriere for at skabe udvikling – det er en parasit, der undergraver landenes ønsker om at skabe demokrati, vækst og sikkerhed. Bekæmpelse af korruption er derfor en forudsætning for, at vi kan realisere FN’s 17 verdensmål.”

IACC18 vil ud over en serie af workshops, side-events og plenar-debatter bestå af et højniveausegment med deltagelse af ministre fra både donor- og udviklingslande, dialog med parlamentarikere, FN og Verdensbanken samt et privatsektorsegment med større danske og internationale virksomheder.

”Netop fordi korruption påvirker så mange områder af vores arbejde, så er det vigtigt, at vi inddrager mange forskellige aktører. Det gælder både regeringer og parlamenter, men også erhvervslivet, civilsamfundet og medierne. Konferencen næste år vil skabe en platform for at få alle disse interessenter til at mødes omkring den fælles anti-korruptionsdagsorden,” siger Ulla Tørnæs.

Danmark er flere år i træk blevet vurderet som verdens mindst korrupte land på Transparency Internationals Corruption Perceptions Index over opfattet korruption i den offentlige sektor. Indekset kommer årligt og anvender en række ekspertkilder som for eksempel Verdensbanken, World Economic Forum og Economist Intelligence Unit. Danmark har siden 2012 ligget på førstepladsen, de første år samt 2016 sammen med andre lande, i 2014 og 2015 alene.
International Anti-Corruption Conference er som en tilbagevendende begivenhed blevet afholdt siden 1983 sammen med en række værtslande. Konferencerne har tiltrukket stats- og regeringschefer, forskere, medier og repræsentanter fra både civilsamfundet og det private erhvervsliv.
I forbindelse med IACC18 indgår Danmark et styrket samarbejde med Transparency International, hvilket indbefatter en fordobling (fra 2,5 til 5 millioner kroner) af det danske bidrag til organisationen i 2017 og formentligt også i 2018.
 
For yderligere presse: Presserådgiver Anne Møller Ege, tlf. 41532526