Spring til indhold

Mexico: Øget eksportpotentiale på 1 milliard kroner frem til 2020

12.04.2016  15:58
En ny analyse fra Udenrigsministeriet viser, at der er et potentiale til at løfte den danske eksport til Mexico med en milliard kroner frem til 2020.

I anledning af statsbesøg ved Mexicos præsident, H. E. præsident Enrique Pena Nieto i Danmark den 13.-14. april 2016 offentliggør Udenrigsministeriet en ny analyse om den forventede økonomiske udvikling i Mexico og potentialet for dansk erhvervsliv.

Kristian Jensen siger:

”Mexico er et spændende land for danske virksomheder. Det har en stor middelklasse og ligger tæt på USA. Og så står Mexico med nogle samfundsudfordringer, som vi fra dansk side kan hjælpe med gennem vores danske erfaringer og løsninger. Det gælder for eksempel energi, sundhed og miljø. Analysen fremhæver den gode udvikling i samhandlen mellem Danmark og Mexico i de seneste år, og viser samtidig, at der er et potentiale til at løfte eksporten med en milliard kroner frem til 2020.

Det potentiale vil jeg og Udenrigsministeriet gerne hjælpe dansk erhvervsliv med at løfte. Og det bliver et vigtigt emne under statsbesøget. Møder mellem danske og mexicanske virksomheder er et væsentligt element i statsbesøget.”

Baggrund
Mexico er et af Latinamerikas mest interessante markeder for danske virksomheder med stort potentiale inden for især klima-, energi- og miljøteknologi, sundhed og velfærd, samt landbrug og fødevarer, og Danmark har et veletableret myndighedssamarbejde med Mexico. I forbindelse med statsbesøget ventes der at blive understrevet hele syv samarbejdsaftaler under statsbesøget, som stiller skarpt på bl.a. sundhed og energi.
 
Forventet udvikling af den danske eksport til Mexico frem til 2020, mio. kr.
''Kilde: Udenrigsministeriets eksportudsigt

Mexico har over 120 mio. indbyggere og en voksende middelklasse samt en åben og frihandelsorienteret økonomi i vækst og ligger strategisk godt geografisk placeret mellem USA og resten af Latinamerika, med god adgang til det amerikanske marked.

Mexico er Latinamerikas andet største land målt på økonomi, og var Danmarks 28. største vareeksportmarked i 2015 og aftog for 3,5 varer mia. kr., hvilket i forhold til 2011 er en stigning på 51 procent. I 2014 var Mexico Danmarks 29. største tjenesteeksportmarked, og købte tjenester for 2,4 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 120 procent i forhold til 2011.

For yderligere information kontakt:
Chefkonsulent, Analyseenheden Torkild Byg, tlf.: 33921306
Dorte Mikkelsen, presserådgiver, tlf. 50778698