Spring til indhold

Ny analyse: Udsigt til voksende eksport til Kina

27.04.2015  12:17
Kinas betydning som handelspartner er stigende og ventes at blive blandt vores fem vigtigste eksportmarkeder inden for de næste 10 år.

Udenrigsministeriets nye udenrigsøkonomiske analyse om Kina forudser, at den danske eksport til Kina vil stige med 36 mia. kroner inden 2025 – svarende til en stigning på 9 procent årligt.

”Kina er verdens største handelsnation. Det er derfor indlysende, hvor vigtig Danmarks eksport til Kina er. Målsætningen i regeringens vækstmarkedsstrategi har været at fastholde den danske markedsandel i Kina. Det mål er opfyldt. Og nu viser denne trendanalyse, at der er endnu mere at komme efter,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Dermed vil eksporten til Kina nærme sig eller overgå vareeksporten til nabolande som Norge og Storbritannien, hvortil den danske eksport i dag udgør knap 75 mia. kroner, mens eksporten til Kina udgør knap 58 mia. kroner.

De positive udsigter kommer efter en ihærdig dansk indsats for at realisere det enorme potentiale i forhold til samhandel og investeringer med Kina. Der er bl.a. gennemført over 40 ministerbesøg inden for de seneste godt tre år. Desuden er der i tæt samspil med andre danske myndigheder udsendt tre nye vækstrådgivere.

Læs hele analysen her.

For yderligere information kontakt:
Maria Westh, presserådgiver, tlf: 50778664