Spring til indhold

Anders Samuelsen annoncerer digitaliserings-ambassadør

27.01.2017  17:40
Danmark har i dag annonceret en digitaliserings-ambassadør. Det skete på en konference i Udenrigsministeriet om fremtidens udenrigstjeneste.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

”Danmark skal være på forkant af den teknologiske udvikling. Og den teknologiske udvikling har så stor indvirkning på vores samfund, at det også bliver udenrigspolitik. Derfor har jeg besluttet at annoncere en digitaliseringsambassadør.”

Den nye digitaliseringsambassadør skal sikre dialog og samarbejde med vigtige internationale digitale aktører.

Udenrigsministeren kalder udpegelsen for et diplomatisk nybrud og en naturlig indretning af dansk diplomati til den nye virkelighed. Han fortsætter: 

”Virksomheder som Google, IBM, Apple og Microsoft er nu så store, at de i både økonomisk styrke og påvirkning af vores hverdag overgår mange af de lande, hvor vi har mere klassiske ambassadører.”

Ifølge Anders Samuelsen er Udenrigsministeriets opgave at varetage og fremme danske interesser i en verden, der forandrer sig hurtigere end nogensinde før.

På dagens konference understregede han, at Udenrigsministeriet skal være det spejl, der er med til at se om globaliseringens hjørne for Danmark. Derfor er vi nødt til konstant at tænke fremad, innovativt og inkluderende.

Omkring 200 deltagere fra erhvervsliv, andre udenrigstjenester, forskningsmiljøer og pressen deltog i konferencen om fremtiden udenrigstjeneste i Eigtveds Pakhus ved Udenrigsministeriet.

For yderligere information kontakt:
Lars Peter Levy, presserådgiver,  larlev@um.dk, 41904124