Spring til indhold

Verdensbanken kårer Danmark til letteste sted i Europa at drive forretning

23.10.2012  09:01
Verdensbanken vurderer, at Danmark er det land i Europa, hvor det er lettest at drive forretning. Globalt set er Danmark kun overgået af Singapore, Hong Kong, New Zealand og USA. Det viser den årlige ’Ease of Doing Business’-rapport, hvor Danmark blandt andet fremhæves for en meget effektiv procedure i forbindelse med opstart af virksomhed.

Verdensbanken har i dag offentliggjort sin ’Ease of Doing Business’-rapport for 2013. I rapporten er der en rangliste over, hvilke lande det ifølge Verdensbanken er nemmest at gøre forretninger i. Danmark ligger i top som det bedste land i Europa og som nummer fem blandt alle undersøgelsens 185 lande. Danmark udmærker sig bl.a. ved en meget effektiv procedure i forbindelse med opstart af virksomhed.

Handels- og Investeringsminister Pia Olsen Dyhr udtaler i den forbindelse:
”Danmarks flotte placering på ranglisten viser, at vores indsats for at gøre Danmark mere attraktivt for virksomheder virker. Det gavner både danske og udenlandske virksomheder, og jeg er overbevist om, at en så grundig og seriøs vurdering, som Verdensbanken foretager, vil indgå i de overvejelser, som potentielle udenlandske investorer gør sig, inden de vælger at placere deres investering. Med den stadigt hårdere internationale konkurrence er det vigtigt, at vi fortsætter vores bestræbelser for at gøre Danmark til et endnu mere attraktivt sted at investere for både danske og udenlandske virksomheder. Fra denne regerings første arbejdsdag har vi lagt os i selen for, at Danmark bliver et mere åbent og investeringsvenligt land.”

Om rapporten ’Ease of Doing Business 2013’
Verdensbanken har de seneste ti år hvert år undersøgt betingelserne for at drive virksomhed i en række lande - i år i hele 185 lande. Undersøgelserne har fokus på 11 væsentlige virksomhedsaktiviteter såsom opstart, ansættelse af første medarbejder, lånemuligheder, betaling af skat og håndtering af insolvens mv. og stiller skarpt på ændringer i erhvervsreguleringen, der er sket fra det ene år til det andet. Verdensbankens rapport betragtes som meget troværdig, hvilket ikke mindst skyldes det meget brede kildegrundlag bestående af mere end 9.500 lokale eksperter fordelt på 185 lande, som bidrager til rapporten. 
Download hele rapporten her

Om Invest in Denmark
Invest in Denmark er en del af Udenrigsministeriet og arbejder med at tiltrække udenlandske investeringer for at skabe eller fastholde danske arbejdspladser. Invest in Denmark har særligt fokus på danske styrkepunkter som grøn energi (Cleantech), biotek og medicinalbranchen (Life Science), ICT og den maritime sektor. Invest in Denmark har egne medarbejdere i Asien, Europa og Nordamerika samt i Udenrigsministeriet i København. Dertil kommer ni regionale projektledere i Aalborg, Aarhus, Herning, Kolding, Odense og Roskilde som er ansat i tæt formaliseret samarbejde med både de vestdanske regioner i Foreningen Vestdansk Investeringsfremme og med Region Sjælland.
Se mere på www.investindk.com

For yderligere information kontakt:
Frej Jackson, Presserådgiver, tlf: +45 2972 4477, mail: [email protected]