Spring til indhold

Nyt tidspunkt for offentliggørelse af rejsevejledninger og lancering af regional tilgang 

10.12.2020  15:15
Udenrigsministeriets faste tidspunkt for opdatering af rejsevejledninger ændres nu, så rejsevejledningerne fremover vil blive sendt ud klokken 16.00 fredag eftermiddag. Det sker første gang fredag den 11. december.

Ændringen sker, fordi Udenrigsministeriet – som udmeldt d. 19. november – fremover vil bruge en regional tilgang i rejsevejledningerne for lande i EU/Schengen og Storbritannien. Den regionale tilgang bygger på ugentlige data fra det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Smitsomme Sygdomme (ECDC), som først er klar til publicering fredage. For lande der leverer regionale data til ECDC medfører den nye tilgang, at rejsevejledningerne fremover vil kunne åbnes (blive ”gule”) for lavrisikoregioner i karantænelande, mens rejsevejledningerne tilsvarende vil kunne lukkes (blive ”orange”) for højrisikoregioner i ellers åbne lande.

 

”Fredagens regionale rejsevejledninger vil afspejle den alvorlige smittesituation, der er i Europa netop nu. Der vil næppe være nye muligheder for at rejse i morgen, fordi det simpelthen går den gale vej mange steder både med smitten og med skrappe restriktioner, der gør det svært at rejse. Den nye regionale tilgang gør, at vi fremover kan tilpasse vores rejseanbefalinger mere målrettet, særligt når smittesituationen i Europa bliver bedre. Men hovedhensynet er og bliver danskernes sundhed og sikkerhed. Det går vi ikke på kompromis med,” udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod.  

 

Rejsevejledningerne vil blive opdateret om fredagen og træder i kraft umiddelbart i forbindelse med offentliggørelsen. 

 

Udenrigsministeriet anser erhvervsrejser for nødvendige rejser. Erhvervsrejser kan derfor gennemføres til alle lande også selvom rejsevejledningen fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

 

For yderligere oplysninger, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt: +45 61 97 92 47 samt [email protected]