Spring til indhold

Sibiriens oliefelter drænes

04.10.2012  11:38
Vestsibirien har brug for investeringer inden for energieffektivitet.

Rusland pumper nu mere olie op end i selv de mest produktive år i Sovjetunionen. Den forbedrede udnyttelse af de vestsibiriske oliefelter har medvirket til, at over 70 procent af Ruslands olie hentes fra denne region.

Mens der har været stort fokus på at forbedre produktiviteten i de eksisterende oliefelter, er udviklingen af nye oliefelter dog ikke fulgt med. I Rusland er det kun 37 procent af de geologiske ressourcer, der bliver til råolie under udvindingen. Hvis investeringerne til nye oliefelter ikke øges, kan Rusland ikke nå regeringens målsætning om at producere 11 millioner tønder råolie om dagen i 2030.

Der er derfor behov for ny teknologi, og det er her, at danske virksomheder kommer ind i billedet. Et eksempel er den danske virksomhed ERA-Power, der er ved at få foden ind på det russiske marked. De producerer rensningssystemer til oliekogere, som nedbringer behovet for rengøring og dermed øger produktiviteten.

Hvis du ønsker at vide mere om de markedsmuligheder, der er i Rusland, kan du blive medlem af Olie- og Gasklubben. Klubben arrangerer handelsfremstød i Rusland og skaber kontakt mellem russiske og danske virksomheder.

For yderligere information:
Generalkonsulatet i Skt. Petersborg
Klaus Sørensen
Tlf.: +7 812 703 3900
E-mail: klasor@um.dk