Spring til indhold

Ny podcast: Italien i Coronaens tegn

Her kommer den tredje episode af en række tematiske podcast med forskellige ambassadører, som giver en situationsberetning og en analyse af de økonomiske og politiske følger af Coronaen i deres respektive lande i Asien, Nordamerika, Afrika, Sydamerika og Europa.

Vi kommer også konkret ind på markedsmuligheder på nogle af de markeder, der er ved at lukke op, og vi kommer ind på den danske Corona-hjælp til nogle af verdens mest sårbare.

Denne gang er vi i Europa hos den danske ambassadør i Italien, Erik Vilstrup Lorenzen.
 
Baggrund:
Eksport- og investeringspakken
Udenrigsminister Jeppe Kofod lancerede i maj en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Samtidig øges indsatsen for at tiltrække og fastholde udenlandske investeringer til Danmark. Initiativerne er en udmøntning af den politiske aftale af 18. april 2020, hvor der blev afsat 225 mio. kr. til en øget indsats for eksport- og investeringsfremme i 2020 og 2021.
Eksport- og investeringspakken indeholder bl.a.:

  • væsentligt reduceret pris for markeds- og eksportrådgivning for alle virksomheder
  • øget støtte til eksportfremstød
  • styrket indsats for at tiltrække og fastholde investeringer
  • oprettelse af en ny taskforce med ekstra hjælp til danske virksomheder


Dansk Corona-hjælp til verdens mest sårbare

Udviklingsminister Rasmus Prehn har reserveret 1 milliard kroner på udviklingsbistanden til at hjælpe dem, der har mindst at stå imod med. Det supplerer penge, som Danmark giver i humanitær bistand. På nuværende tidspunkt har Danmark leveret over 1.1 mia. kr. til FNs organisationer, internationale organisationer, danske NGOer samt direkte støtte til arbejdet med Covid-19 i Burkina Faso, Etiopien, Kenya, Mali, Somalia og Uganda. Overordnet skal hjælpen:  

  • Forhindre udbrud af Covid-19, ikke mindst blandt flygtninge og internt fordrevne
  • Nå de svageste lokalsamfund gennem danske NGOer
  • Støtte FN’s nye Multi-Partner Trust Fond, der skal hjælpe regeringer til at modvirke fattigdom og arbejdsløshed i tråd med verdensmålene.
  • Målrettet støtte Danmarks afrikanske prioritetslandes egne indsatser her og nu med fokus på de sprængfarlige kriser i Sahel og sårbarheden på Afrikas Horn,
    herunder indlede nye og styrkede indsatser i Burkina Faso, Etiopien, Kenya, Mali, Somalia og Uganda med fokus på at forebygge smittespredning og styrke sundhedsresponsen i landene og afbøde de alvorlige afledte sociale og økonomiske konsekvenser af Covid-19.”

 
Hent den her i Podcast til din iPhone.

Find "Ambassadørerne" på Soundcloud her.

Du kan også lytte til "Ambassadørerne" på Spreaker her.