Spring til indhold

Blev FN's generalsekretær myrdet?

03.07.2015  16:10
Magasinet Udvikling fortæller i en ny 'single' den dramatiske historie om topdiplomaten Dag Hammarskjölds død i et flystyrt i Zambia (daværende Nordrhodesia) i 1961. Sagen er aldrig blevet opklaret, men er nu blevet genåbnet af FN, fordi nye oplysninger bestyrker mistanken om, at der var tale om et attentat.

I 1961 blev FN’s daværende generalsekretær, Dag Hammarskjöld, dræbt i et flystyrt. Sagen er aldrig blevet opklaret, men nye oplysninger om radiokommunikation med flyet i de sidste minutter bestyrker mistanken om, at flyet blev skudt ned. FN har genåbnet sagen og får senere på sommeren 2015 en rapport fra den arbejdsgruppe, som har undersøgt sagen – bl.a. med den danske ballistik-ekspert Henrik Ejrup Larsen på holdet.

""

I Magasinet Udviklings nye single – en digital fortælling – opruller journalist Jakob Jakobsen den dramatiske historie om den svenske topdiplomats død. Singlen fortæller om de storpolitiske forviklinger i den nye uafhængige stat Congo, der har dannet grobund for mistanken om, at Dag Hammarskjöld var offer for et attentat.

Fortællingen er krydret med fotos, kort og videomateriale fra de dramatiske døgn i 1961.

Lige til at tage med ud i sommerlandet på tablet eller mobil. Singlen kan læses på Udviklings app til både IOS og Android.

Download Udviklings app i iTunes (IOS)

Download Udviklings app i Google Play (Android)