Spring til indhold

Udtalelse fra udenrigsminister Jeppe Kofod

08.12.2021  13:08
Et nært familiemedlem til udenrigsministeren er i dag testet positiv for Covid-19. Udenrigsministeren tilpasser afviklingen af sine officielle forpligtelser efter gældende råd og regler.

Udenrigsministeren følger de gældende råd og regler vedr. Corona for nære kontakter, hvilket bl.a. indebærer en PCR-test der er foretaget tidligere i dag samt test herefter på 4. og 6. dagen.

Udenrigsministerens møder og aftaler omlægges i videst muligt omfang til virtuelle møder. Officielle forpligtelser, der fordrer fysisk tilstedeværelse, herunder Folketingsforpligtelser, afvikles med særligt hensyn til gældende Corona-råd og regler.

”Vi må desværre alle indrette os efter, at COVID er et grundvilkår i vores liv. Og det påvirker nu også mit arbejde i de næste par dage. Heldigvis har hverken min familie eller jeg symptomer, men det er klart at det er en voldsom påmindelse om at vi alle fortsat må gøre os umage for at søge at begrænse Corona-smitten så meget som muligt”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Der er på nuværende tidspunkt ikke indikationer på, at udenrigsministerens familiemedlem skulle være smittet med Omikron-varianten. 

For yderligere information: Kontakt [email protected]