Spring til indhold

Udenrigsminister Jeppe Kofod til EU-AU møde i Rwanda

25.10.2021  10:00
Udenrigsminister Jeppe Kofod er den 25.-26. oktober i Rwanda for at deltage i udenrigsministersmøde mellem EU og den Afrikanske Union (AU) i Kigali. 

På grund af Covid-19 er udenrigsministermødet første gang siden januar 2019, at hele EU og AU mødes fysisk på højt niveau. 

“Afrika og Europa er bundet sammen af en række fælles udfordringer, som vi kun kan løse sammen. Det gælder ikke mindst den grønne omstilling. Fælles fodslag mellem EU og de afrikanske lande om at presse de store udledere er helt centralt, hvis vi skal nå et ambitiøst resultat ved COP26. Samarbejdet mellem EU og Afrika om Covid-19 er også afgørende for, at vi kan komme pandemien til livs i hele verden. Derfor er jeg glad for, at Danmark og EU har givet solid støtte til de afrikanske lande, både økonomisk og med et stort antal vacciner”, udtaler Jeppe Kofod. 

Mødet vil foruden en række udenrigsministre fra EU og AU have deltagelse af repræsentanter fra AU- og EU-kommissionerne. Klimaet og den grønne omstilling er blandt de øverste emner på dagsordenen som optakt til COP26, der begynder ugen efter ministermødet. Migration, digitalisering og Covid-19 genopretning er også på dagsordenen for mødet. 

Udenrigsminister Jeppe Kofod har i forbindelse med mødet planlagt bilaterale samtaler med en række af sine afrikanske kollegaer, herunder udenrigsministrene fra Sydafrika og Kenya samt med udenrigsministeren fra værtslandet Rwanda.

For yderligere kontakt: [email protected]